Grad Supetar

Potvrđena dva nova slučaja zaraze u Pučišćima

Od ukupno 914 obrađenih testova kod 263 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 28. ožujka, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo. Rezultati testiranja govore da je 28 posto testiranih zaraženo virusom SARS-Cov-2.

Među zaraženima su i dvije osobe s otoka Brača, i to s područja Općine Pučišća.

U Splitu se ne smiruje brojka zaraženih
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, iz Splita je 110 osoba zaraženo koronavirusom, zatim 20 iz Kaštela, 15 iz Makarske, 14 iz Sinja, 10 iz Trogira, 9 iz Imotskoga, 8 iz Marine i Solina, 7 iz Omiša, 5 iz Segeta i Trilja, 4 iz Dugoga Rata, Dugopolja, Podbablja i Podstrane, 3 iz Okruga, Otoka, Podgore, Runovića, 2 iz Ciste Provo, Hrvaca, Klisa, Primorskoga Doca, Šestanovca, Tučepa, Vrgorca, Vrlike i Zmijavaca te 1 osoba iz Dicma, Lokvičića, Muća i Zagvozda.

Epidemiolozi obrađuju 109 zaraženih osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 154 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2.472 osobe su trenutno u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 143 Covid pozitivne osobe. U odnosu na izvješće županijskoga Stožera civilne zaštite od subote, 27. ožujka, porast je to za 19 osoba kojima je potrebno bolničko liječenje. Na respiratoru je 20 pacijenata.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe: žena, i to u 87. godini, i muškarac sa 68 godina, a koji je s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu danas, 28. ožujka, nalaze se 143 osobe koje su pozitivne na Covid-19, a što je porast za 19 osoba u odnosu na izvješće od subote, 27. ožujka. Na respiratoru je, prema priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, 20 pacijenata (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...