Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Potvrđeno da je osoba oboljela od koronavirusa na Braču muškarac srednje životne dobi koji se za sada osjeća dobro

Dugo je vremena Brač odolijevao novom smrtonosnom virusu koji zadaje ozbiljne probleme cijelome svijetu. Danas, 10. travnja, potvrđen je prvi slučaj oboljenja od koronavirusa, i to u gradu Supetru.

Osoba se za sada osjeća dobro
Kako nam je potvrđeno, radi se o muškoj osobi srednje životne dobi koja se za sada osjeća dobro. U tijeku su svi postupci i procedure koje provode zdravstveni djelatnici u suradnji s epidemiološkom službom na Braču koju vodi liječnik epidemiolog dr. Nađan Šerić iz Epidemiološke ispostave Supetar Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo.

Ivana Marković: Molim starije osobe da ne izlaze iz svojih domova
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković potvrdila je da je u kontaktu s oboljelom osobom, ali i s epidemiološkom službom. — Službe će biti na raspolaganju jer je stožer za ovo spreman. Još jednom ću zamoliti starije osobe da ne izlaze iz svojih domova. Stroga karantena je određena za obitelj, a osobe koje su bile u kontaktu idu u samoizolaciju. Molim još jednom, bez panike, pozvala je stanovnike supetarska gradonačelnica.

Čuvajmo sebe i bližnje
— Nadajmo se novim slučajevima u što manjoj mjeri. To ovisi o svima nama pojedinačno i našim dnevnim aktivnostima. Čuvajmo sebe, svoje bližnje i našu zajednicu. Izbjegavajte životno nepotrebne aktivnosti, poručila je gradonačelnica Marković. Iz Kriznoga stožera Brač pozvali su stanovnike otoka na staloženost i striktno pridržavanje svih mjera koje su na snazi. — Stožeri civilne zaštite svih naših općina i grada Supetra još jednom pozivaju puk otoka Brača na odgovorno ponašanje i mole vas da ne putujete bez krajnje potrebe, da ne napuštate svoje domove ako baš ne morate, stoji u priopćenju bračkoga Kriznoga stožera.

Prva osoba oboljela od koronavirusa na Braču je muškarac srednje životne dobi koji se za sada osjeća dobro i nalazi se u proceduri koju provode zdravstveni djelatnici u suradnji s epidemiološkom službom (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...