Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Požar na nepristupačnom terenu na području općine Milna, u gašenju sudjeluju vatrogasne snage iz svih bračkih postojbi. Pomoć pružile i zračne snage, ali zbog oluje u zraku vratile se u zadarsku bazu

U popodnevnim satima izbio je šumski požar na nepristupačnom terenu na području općine Milna. U pomoć su pozvane sve otočke vatrogasne snage, a požar još uvijek nije ugašen. Pred vatrogascima je neizvjesna noć, a meteorolozi su najavili buru koja bi im mogla otežati posao.

Sve bračke vatrogasne snage na požarištu
Na požarištu se nalaze sve vatrogasne snage iz bračkih vatrogasnih društava, i to ukupno 30 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila. Osim jakih zemaljskih snaga u gašenju požara pomagala su i dva protupožarna zrakoplova Canadair i Airtractor fire boss. Kako je za BRAČ danas javio zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Milna Nenad Bonačić Slika, zračne snage morale su napustile požarište zbog oluje koja se dogodila u zraku, a zbog koje im je bilo onemogućeno daljnje djelovanju te su se, kako je potvrdio, vratile u zadarsku zračnu bazu.

Osigurani stambeni objekti
Vatrogasci zapovjednik koji rukovodi akcijom Bonačić Slika rekao nam je kako su bili ugroženi i određeni stambeni objekti, ali su oni sada, potvrdio je, osigurani te se nalaze pod kontrolom. — Dio požarišta je pod kontrolom, a dio van kontrole zbog preostalih granata još iz doba Austro-ugarske, pa smo s toga dijela požarišta morali povući ljude kako ne bi došlo do stradavanja, istaknuo je vatrogasni zapovjednik.

Probleme u gašenju mogla bi stvarati najavljena bura
Najavio je kako će najjače vatrogasne snage gasiti požar do noći, kako bi se što više olakšao posao vatrogascima koje će u noći ostati na požarištu. — Odmorit ćemo dio snaga i reducirati vatrogasne postojbe. Na terenu će ostati od 4 do 5 vozila, istaknuo nam je zapovjednik Bonačić Slika, dodavši kako bi im probleme u gašenju požara mogla stvarati najavljena bura. Rekao je kako je zatraženo i od županijskoga vatrogasnog zapovjednika da se vatrogascima i sutra pošalju zračne snage u pomoć.

Danas, 30. svibnja, u popodnevnim satima izbio je požar na području općine Milna, i to na nepristupačnom terenu, a u gašenju požara sudjeluju pripadnici svih vatrogasnih postrojbi na otoku. Pomoć iz zraka pružala su i dva protupožarna zrakoplova (izvor: Vatrogasci Bol)

Podjelite:

You may also like...