PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Požar u Milni lokaliziran i pod kontrolom, na terenu više od 40 vatrogasaca; u pomoć stigle zračne snage

Požar na području općine Milna, koji je buknuo još u subotu poslijepodne, nije ugašen, ali je lokaliziran i pod kontrolom je vatrogasnih snaga. Plamteći požar na nepristupačnom terenu dodatno je otežao predio Baterije, a riječ je o minski sumnjivom području.

Požar lokaliziran u 7.30 sati
Vatrogasni zapovjednik na Braču Nikola Martinić Dragan potvrdio je za BRAČ danas u telefonskom razgovoru kako je požar lokaliziran tek jutros u 7.30 sati, a vatrogasci su cijelu noć bili na požarištu. — Požar nije ugašen, ali smo ga jutros lokalizirali i stavili pod kontrolu. Za sada nema opasnosti od ponovnoga širenja. Upravo očekujemo pomoć PPZ firebossa, rekao je vatrogasni zapovjednik.

Požar zahvatio minski sumnjivo područje
Požar je aktivan i zbog činjenice da je jedan njegov dio zahvatio minski sumnjivo područje. Radi se o točki koja je bila važna pozicija tijekom boja u Splitskim vratima u najpoznatijoj pomorskoj bitci Domovinskoga rata. Zato su vatrogasci iz sigurnosnih razloga premješteni s toga područja. K tome, vatrogascima je velike probleme stvarala i nepovoljna vremenska situacija, posebno jak maestral i tramontana noseći vatru, pojasnio nam je situaciju na terenu Martinić Dragan.

Na terenu 42 vatrogasca
U ovom trenutku na požarištu se nalaze 42 vatrogasca i 15 vozila, a u vatrogasnoj operaciji sudjeluju pripadnici svih bračkih vatrogasnih društava. Prema riječima Martinić Dragana, tijekom noći na terenu je bilo 50 vatrogasaca, a jutros je napravljena smjena kako bi se odmorilo vatrogasce koji su cijeli dan i noć bili na požarištu. — Situacija nije panična, poručio nam je vatrogasni zapovjednik, u trenutku kada je zaprimao poziv da u pomoć zemaljskim snagama stižu i snage iz zraka koje bi trebale olakšati posao vatrogascima.

U pomoć priskočili i komunalni KD Grad
U pomoć ljudima na terenu priključili su se i komunalci Komunalnoga društva “Grad” iz Supetra koji su radili na prosijecanju sigurnosnih koridora oko objekata u borovoj šumi i uz rubove pristupnih cesta oko požarišta kako bi se objekti zaštitili i onemogućilo širenje požara izvan kontrole vatrogasaca.

— Požar nije ugašen, ali smo ga jutros lokalizirali i stavili pod kontrolu. Za sada nema opasnosti od ponovnoga širenja. Upravo očekujemo pomoć firebossa, rekao je u telefonskom razgovoru za BRAČ danas vatrogasni zapovjednik Nikola Martinić Dragan (izvor: Vatrogasci Supetar)

Podjelite:

You may also like...