Praznik rada i ove godine bez druženja i glazbe; u Supetru će se dijeliti karanfili i krafne, a bolski SDP čestitao Prvi svibnja Boljanima i Murvičanima

Danas je 1. svibnja, Međunarodni praznik rada. Obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

Tradicionalno na današnji dan u nekim mjestima održalo bi se druženje građana, no zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, ono će ili biti otkazano ili prilagođeno trenutku.

U Supetru će se simbolično podjeliti karanfili i krafne
U Supetru će tako izostati tradicionalno druženje na rivi. – Veoma nam je žao što to ne možemo organizirati i ove godine radi poznatih razloga. Praznik rada ove godine simbolično ćemo obilježiti na Rivi podjelom karanfila i krafni uz poštivanje svih epidemioloških mjera, objavila je aktualna supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

Bolski SDP čestitao Prvi svibnja Boljanima i Murvičanima
U Bolu također neće biti programa uz Prvi svibnja. Objavio je to bolski SDP. – Kako već drugu godinu za redom nismo u mogućnosti proslaviti Međunarodni praznik rada na tradicionalan način zbog loše epidemiološke situacije i zabrane okupljanja, ovim putem svim mještankama i mještanima Bola i Murvice upućujemo iskrene čestitke u povodu Prvoga svibnja međunarodnoga praznika rada. Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti, podsjetio je SDP Bol.

Bolski SDP upozorava da i danas veliki broj građana ne može ostvariti pravo na rad
Naglasio je kako i danas veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, a to je pravo na rad. – Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje. Želimo svima da u miru i dobromu raspoloženju provedete predstojeći praznik rada, poručio je SDP u Bolu.

izvor: SDP Bol

Podjelite:

You may also like...