Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović otvorila 13. međunarodnu konferenciju ekonomista u Bolu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović danas, 22. svibnja, otvorila je 13. međunarodnu konferenciju ekonomista u hotelu “Bluesun Elaphusa” u Bolu, na kojoj se okupilo oko 500 sudionika iz 40 zemalja. Predsjednica je u Bol stigla oko 10.00 sati, a u bolski hotel oko 10.30 sati gdje se susrela i s organizatorima teniskoga turnira za žene WTA Croatia Bol Open koji će se održati od 3. do 9. lipnja na bolskim teniskim terenima. Organizatori su pozvali predsjednicu na turnir i upoznali je s radom toga turnira, jedinoga u ovom dijelu jugoistočne Europe.

hrvatska predsjednica susrela se s predstavnici WTA teniskoga turnira koji će se od 3. do 9. lipnja igrati u Bolu. Organizatori su pozvali predsjednicu da dođe na taj turnir. (foto: J. Bašić)

hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s predstavnici WTA teniskoga turnira koji će se od 3. do 9. lipnja igrati u Bolu. Organizatori su pozvali predsjednicu da dođe na taj turnir. (foto: J. Bašić)

U tijeku otvaranja međunarodne konferencije ekonomista “Izazovi Europe” koja će se održati od 22. do 24. svibnja, predsjednica je komentirala trenutačna geopolitička i gospodarska pitanja s makro razine. — Ako se usredotočimo samo na probleme, umjesto na ciljeve, ne uviđamo širu sliku i to nas odvraća od onoga na što bismo trebali biti usmjereni: na rast, globalnu konkurentnost i dobrobit naših ljudi. Uvjerena sam kako ćemo se ciljno orijentiranim razmišljanjem moći nositi sa svim navedenim pitanjima s mnogo većom učinkovitošću i uspjehom. Poručila je kako se samo s jasno postavljenim ciljevima mogu postići rezultati te potaknuti rast, konkurentnost, inovacije i dobrobit. — Svi bismo trebali odraditi svoj dio na nacionalnoj, odnosno regionalnoj razini unutar EU, poručila je predsjednica, dodavši kako stavljanje jačega naglaska na postizanje kohezijskih ciljeva EU-a treba biti među prvim zadaćama. Naglasila je, uz ostlao, i Inicijativu Triju mora koja teži pridonijeti gospodarskom razvoju Srednje Europe. — Ova Inicijativa je u svojoj srži usmjerena na boljitak cijele Europske unije, jer jaka Srednja Europa znači i snažniju Europu u cjelini. Posebice se to odnosi na njezinu energetsku neovisnost i sigurnost, gospodarsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju te ukupnu otpornost Europske unije na globalnoj razini naspram različitih izazova s kojima se suočavamo.

predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je 13. međunarodnu konferenciju ekonomista koja će se održati od 22. do 24. svibnja u Bolu (izbor: predsjednica.hr)

predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je 13. međunarodnu konferenciju ekonomista koja će se održati od 22. do 24. svibnja u Bolu (izvor: predsjednica.hr)

Međunarodna konferencija ekonomista, 13. u nizu, održava se u organizaciji splitskoga Ekonomskoga fakulteta (foto: J. Bašić)

Međunarodna konferencija ekonomista, 13. u nizu, održava se u organizaciji splitskoga Ekonomskoga fakulteta (foto: J. Bašić)

Predsjednica se susrela i sa štićenicima i osnivačima udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Brački pupoljci” koji su je upoznali s radom Udruge i problemima s kojima se susreću. Predsjednica je pohvalila njihove aktivnosti s ciljem osiguranja stručne pomoći i aktivnosti neophodnih za razvoj i napredak djece s poteškoćama u razvoju.

Predsjednicu je pred hotelom dočekao bolski načelnik Tihomir Marinković i zaželio joj dobrodošlicu. Uz načelnika Marinkovića bio je i direktor Turističke zajednice Bol Markito Marinković.

u pratnji hrvatske predsjednice bio je bolski načelnik Tihomir Marinković (foto: J. Bašić)

u pratnji hrvatske predsjednice bio je bolski načelnik Tihomir Marinković (foto: J. Bašić)

predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u bolskome hotelu "Bluesun ELaphusa" (foto: J. Bašić)

predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u bolskome hotelu “Bluesun ELaphusa” (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...