Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Predsjednik Prekršajnoga suda u Splitu komentirao stanje na Braču: “Sam Supetar i cijeli otok nije podložan nekom kriminalitetu iz prekršajne odgovornosti”

Predsjednik Prekršajnoga suda u Splitu sudac Milan Grljušić komentirao je na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju stanje prekršajne odgovornosti na otoku Braču.

Za 30 posto pao kriminalitet iz prekršajne odgovornosti
— Sam Supetar i cijeli Brač nije podložan nekom kriminalitetu što se tiče prekršajne odgovornosti. Prekršajna statistika opada iz godine u godinu, istaknuo je Grljušić, napomenuvši kako je već četvrtu godinu predsjednik toga suda. — Od 2017. do danas za 30 posto pao je kriminalitet iz prekršajne odgovornosti, poručio je sudac Grljušić.

Prekršajni sud u Supetri nije više samostalan
Podsjetio je da Prekršajni sud u Supetru nije više samostalan, ako kroz stalnu službu funkcionira kao samostalan te suci dolaze redovito i obavljaju svoj posao. Sudac Grljušić donio je nedavno odluku o organizaciji rada Općinskoga prekršajnog suda u Splitu, a koja se odnosi i na Stalnu službu Supetar, za razdoblje od 18. svibnja pa nadalje. Prema toj odluci, rasprave i ročišta pred sudom nastavljaju se zakazivati i održavati, ali će se zbog ograničenosti prostorom i radi pridržavanja epidemioloških mjera, prvenstveno rješavati hitni predmeti, zatim stariji predmeti te oni koji su pred okončanjem.

U sudnicama obvezna socijalna distanca
— Rasprave i ročišta održavat će se u onim raspravnim dvoranama, odnosno sudnicama, koje udovoljavaju uvjetima o nužno potrebnoj socijalnoj distanci sudionika postupka u razmaku od najmanje 2 (dva) metra i uz obvezu pridržavanje svih epidemioloških mjera za zaštitu zdravlja preporučenih od strane Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, prema rasporedu korištenja prostorija koji će se dostaviti sucima i sudskim savjetnicima, uz obvezni razmak od 15 minuta između dva ročišta unutar kojega razmaka se prostorija može prozračiti, očistiti i dezinficirati, te kako bi se smanjio kontakt između stranaka koje dolaze na ročišta, stoji u odluci suca Grljušića.

Obvezna zaštitna maska i rukavice
U odluci je i naznačeno kako su svi sudionici sudskih postupaka prilikom ulaska u zgradu i prostorije suda obvezni dezinficirati ruke te koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme boravka u zgradi i prostoru suda. — Strankama i sudionicima postupka koji se ne budu pridržavali ovih uputa neće se dopustiti ulazak u zgradu i prostorije suda, istaknuto je u odluci suca Prekršajnog suda u Splitu.

— Od 2017. godine do danas za 30 posto pao je kriminalitet iz prekršajne odgovornosti, poručio je sudac Prekršajnoga suda u Splitu Milan Grljušić, naglasivši kako prekršajna statistika opada iz godine u godinu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...