PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Predstavljene mogućnosti uključivanja u izradu Strategije razvoja Općine Postira

Stanovnici s područja općine Postira, predstavnici gospodarskoga i civilnoga društva, mogući korisnici EU fondova i sredstava, od poduzetnika koji planiraju ulagati u proizvodnju i turizam do poljoprivrednika na ruralnom području koji planiraju ulagati u projekte povećanja poljoprivredne prozvodnje i prerade te ruralni turizam i sve udruge civilnoga društva mogli su se danas, 20. rujna, upoznati s mogućnostima uključivanja u izradu Strategije razvoja Općine Postira u tamošnjoj Vijećnici.

Savjetnik za financije i EU fondove govorio je o načinima kako sudjelovati u izradi Strategije razvoja

O načinima kako sudjelovati u izradi toga važnoga dokumenta za razvoj svake općine okupljenima je govorio Boris Pekić, direktor i savjetnik za financije i EU fondove iz tvrtke “Uhy savjetovanje d.o.o.”, društva specijaliziranoga za usluge pripreme projekata za natječaje EU fondova, zatim usluge savjetovanja i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Prezentacija je prvo predstavljena malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima te vlasnicima Obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva.

Boris Pekić, direktor i savjetnik za financije i Eu fondove iz tvrtke Uhy savjetovanje d.o.o., približio je sudionicima mogućnosti uključivanja u izradu Strategije razvoja općine (foto: J. Bašić)

Boris Pekić, direktor i savjetnik za financije i Eu fondove iz tvrtke Uhy savjetovanje d.o.o., približio je sudionicima mogućnosti uključivanja u izradu Strategije razvoja općine (foto: J. Bašić)

Do sredine listopada zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge

Poslije njih, s načinima sudjelovanja u izradi Strategije razvoja upoznati su turistički djelatnici u privatnom i javnom sektoru, a naposljetku i osobe iz društvenih djelatnosti, od udruga do vrtića i škole. Sudionici su kroz živu raspravu iznijeli svoje poglede na mogućnosti Strategije razvoja općine Postira, a predloženo im je i da do sredine listopada u pisanomu obliku dostave svoje prijedloge kako bi se pristupilo izradi Strategije razvoja Općine Postira koju će napraviti upravo Uhy savjetovanje d.o.o.

prezentacija o mogućnostima uključivanja u izradu Strategije razvoja općine prvo je predstavljena malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima te vlasnicima OPG-a (foto: J. Bašić)

prezentacija o mogućnostima uključivanja u izradu Strategije razvoja općine prvo je predstavljena malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima te vlasnicima OPG-a (foto: J. Bašić)

Evidentirano oko 1.500 ležaja u privatnom smještaju i 300 ležaja u hotelskoj ponudi

U osvrtu na djelatnosti koje prevladavaju na području Općine istaknuta je posebno turistička djelatnost, zatim poljoprivredna i ribarska, osobito kroz tvrtku Sardina. Naglašeno je kako se u turističkoj djelatnosti ne smije ići prema masovnosti, ni bitnom povećanju smještajnih kapaciteta, koliko prema promociji Postira kao destinacije za turizam. Istaknuto je, nadalje, kako je u Postirima evidentirano oko 1.500 ležaja u turističke svrhe kod privatnih iznajmljivača, i oko 300 ležaja u hotelskoj ponudi.

Strategija razvoja Općine odnosit će na razdoblje od 2020. do 2026. godine

Prema riječima načelnika Siniše Marovića, tvrtka specijalizirana za usluge pripreme projekata za natječaje EU fondova izradit će Strategiju razvoja za Općinu Postira za razdoblje od 2020. do 2026. godine. Iz tvrtke su potvrdili da će u studenome ponovno pohoditi Općinu te objediniti prijedloge, a zatim će se krenuti u izradu Strategije razvoja te bračke općine.

sudionici s područja turističke djelatnosti, među kojima i direktorica TZ općine Postira Ivana Jelinčić, aktivno su sudjelovali u radionici o mogućnostima uključivanja u izradu Strategije razvoja Općine

sudionici s područja turističke djelatnosti, među kojima i direktorica TZ općine Postira Ivana Jelinčić, aktivno su sudjelovali u radionici o mogućnostima uključivanja u izradu Strategije razvoja Općine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...