Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Preostala dva dana do izborne šutnje uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju. Što će odlučiti hrvatski birači? Tko će na Pantovčak sljedećih pet godina?

Točno 36 sati preostalo je do izborne šutnje uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 5. siječnja, a na kojem će Hrvati izabrati predsjednika ili predsjednicu koji će sljedećih pet godina s Pantovčaka voditi Hrvatsku.

U prvom krugu relativni pobjednik Zoran Milanović (SDP)
U drugom krugu za naklonost birača natječu se Zoran Milanović (SDP), koji je relativni pobjednik prvoga kruga predsjedničkih izbora s osvojenih 29,55 posto glasova i sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) koja je osvojila 26,65 posto glasova.

Debata predsjedničkih kandidata večeras na HRT-u od 20.05 sati
Oboje predsjedničkih kandidata intenzivno provode predizbornu kampanju, druže se s građanima po hrvatskih gradovima, a svoje programe predstavili su i predstavit će hrvatskim biračima na vodećim hrvatskim televizijama. Tako su u ponedjeljak, 30. prosinca, sučeljavanje održali na RTL televiziji, a za danas, 2. siječnja, najavljeno je sučeljavanje kandidata na Prvom i Četvrtom programu HRT-a s početkom u 20.05 sati. U petak, 3. siječnja, kandidati će se posljednji put zajednički susresti i na Novoj TV nakon Dnevnika, a uoči početka predizborne šutnje.

predsjednički kandidat Zoran Milanović (SDP) i gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) u Splitu na predizbornome skupu koji je održan 28. prosinca

predsjednički kandidat Zoran Milanović (SDP) i gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) u Splitu na predizbornome skupu koji je održan 28. prosinca

Zoran Milanović: Spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija
– Debata je više nego potrebna. Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im – dogovorite i organizirajte zajedničku debatu uoči drugoga kruga izbora. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku. Dakle, predlažem jednu debatu koju će zajedno organizirati televizije s nacionalnom koncesijom, objavio je Milanović na svome profilu na Facebooku.

Kolinda Grabar Kitarović: Odlučujemo o tome hoće li Hrvatska do kraja ostvariti ono što zaslužuje
Aktualna predsjednica Grabar Kitarović na svojoj Facebook stranici objavila je sljedeću poruku: – Hvala svakome od vas na porukama podrške, bili ste i ostali moja snaga! Večeras ste još jednom imali prilike vidjeti o čemu je na ovim izborima riječ – u nedjelju se ne radi o Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, nego odlučujemo o tome hoće li Hrvatska do kraja ostvariti ono što zaslužuje, dom u kojem svaka hrvatska obitelj dobro i lijepo živi, ili nas se vraća u nesposobnost, bijes, apatiju, bahatost, podjele, u onaj isti ponor iz kojega smo se jedva izvukli.

kandidatica za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) ove je godine, 22. svibnja, posjetila Bol gdje je sudjelovala u otvaranju međunarodnoga znanstvenoga skupa ekonomista iz Hrvatske, Europe i svijeta (foto: J. Bašić)

Na Braču Milanović pobjedio u Supetru i četiri općine, Grabar Kitarović u tri općine
Na Braču u prvom krugu predsjedničkim izbora kandidat Milanović osvojio je grad Supetar i četiri općine: Sutivan, Milnu, Selca i Bol, dok je kandidatica Grabar Kitarović pobjedu odnijela u Postirima, Pučišćima i Nerežišćima. U prvom krugu predsjedničkih izbora, u nedjelju 22. prosinca, na biračišta je izašlo 51,20 posto upisanih birača, a na području Splitsko-dalmatinske županije 49,02 posto građana s pravom glasa.

Podjelite:

You may also like...