Posjetite Salon namještaja DC DESIGN, Malačnica 16, 21400 Supetar DC Suhopolje
Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Presuda u sporu protiv Vodovoda krajem listopada

Tužba jedne od stanarki iz ulice Put Pašika u Supetru, o čemu je već pisao portal BRAČ danas, a koja je još 2018. godine podigla tužbu protiv Vodovoda Brač, do kraja mjeseca trebala bi dobiti svoj epilog.

Tužba sa zahtjevom da se otvori ventil za vodu
Nakon što je zatvoren ventil stanarima na jednom broju u toj ulici zbog neredovitoga plaćanja računa, jedna se stanarka ipak odvažila i krenula u bitku s komunalnim poduzećem koje je u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Još 25. svibnja te godine Općinskomu sudu u Splitu – Stalna služba u Supetru dostavljena je tužba protiv bračkoga Vodovoda sa zahtjevom da Sud odredi privremenu mjeru kojom će se vratiti skinuti vodomjer i otvoriti ventil za vodu kako bi stanarka bila priključena na vodovodnu mrežu.

Mjera suda do okončanja postupka
Nije trebalo dugo čekati da Sud donese mjeru i naloži Vodovodu Brač da u roku od 24 sata vrate skinuti vodomjer i ponovno spoje vodu. U rješenju Suda naloženo je komunalnomu poduzeću da se osigura nesmetana opskrba vodom s napomenom kako će privremena mjera Suda trajati do okončanja parničnoga postupka. Sud se pozvao na Ovršni zakon, a prema tom zakonu mjera se može donijeti kako bi se privremeno uredio sporni odnos među strankama, u ovom slučaju stanarke i bračkoga Vodovoda. Iako je Vodovod Brač odgovorio na tužbu 29. lipnja, tužiteljica nije odustala od zahtjeva te je tako pripremno ročite održano 7. srpnja ove godine, a ročište za glavnu raspravu 1. i 15. rujna.

Trutanić naglasio kako se isporuka može obustaviti iz opravdanih razloga
Tonči Trutanić, direktor toga poduzeća od 1. srpnja 1992. godine, dakle već 28 godina, unatoč poteškoćama u poslovanju poduzeća i minusima na kraju godine, pojasnio je tada članovima Skupštine situaciju oko isključenja stambene zgrade u Supetru zbog dugovanja po osnovu neplaćenih računa za vodu. — Pozivajući se na Zakon o vodama, zatim na Odluku o načinu plaćanja i visini cijena vodnih usluga te Pravilnik o općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga naglasio je kako Vodovod Brač može iz opravdanih razloga ograničiti, odnosno obustaviti korisnicima isporuku vodnih usluga, navedeno je u zapisniku sa sjednice Skupštine koja je održana 28. lipnja 2018. godine, otprilike mjesec dana nakon što je podnesena tužba protiv Vodovoda.

Presuda će biti objavljena 30. listopada
Parnični postupak je prema saznanju s Općinskoga suda u Splitu izgleda pri svome kraju, a vodi ga sutkinja Tea Lolić Prenc. — Ročište za objavu odluke u navedenomu predmetu zakazano je za 30. listopada 2020. godine, potvrdila je za BRAČ danas glasnogovornica toga Suda Ivana Erceg Ćurić. Iako smo zatražili i važnije podatke s ročišta održanih prošloga mjeseca, sa suda nam te podatke nisu pružili. Tek nas je glasnogovornica izvijestila da će presuda u tomu predmetu biti objavljena na e-oglasnoj ploči suda.

Tonči Trutanić, direktor komunalnoga poduzeća Vodovod Brač, na toj je funkciji od 1. srpnja 1992. godine. Unatoč poteškoćama u poslovanju te tvrtke i s minusom od 738.912 kuna na kraju 2019. godine, minusom na kraju 2018. godine, zatim s poteškoćama oko nastavka izgradnje nove poslovne zgrade u zoni Žedno Drage, kao i višim cijenama vodnih usluga od 1. veljače ove godine, ponovno je dobio povjerenje skupštinara na izborima koji su održani 31. listopada prošle godine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...