Grad Supetar

PRIJELOMNA VIJEST Ministarstvo financija potvrdilo da će obaviti nadzor proračuna Općine Selca

Ministarstvo financija potvrdilo je za BRAČ danas da će obaviti nadzor Proračuna Općine Selca. Potvrda iz Ministarstva stigla nam je u četvrtak, 9. rujna.

Ipak, iz Ministarstva nam do ovoga teksta nisu potvrdili kada će obaviti inspekcijski nadzor nad lokalnim proračunom u Selcima i je li ministar nadležan za pokretanje postupka izdao nalog za provedbu nadzora.

O trošenju sredstava namijenjenih za vatrogasni dom
Samo su pojasnili da su 6. rujna zaprimili prijavu koja se odnosi na raspolaganje i trošenje proračunskih sredstava Općine Selca, a što je vezano uz prodaju nekretnine. Prema priopćenju Ministarstva financija, navodi se da sredstva od prodaje nekretnine nisu utrošena za financiranje kapitalnoga projekta vatrogasnoga doma.

Nadzor će se obaviti po nalogu ministra financija
Iz Ministarstva financija naglasili su da će se nadzor obaviti po nalogu ministra financija Zdravka Marića, i to u skladu s odredbama Zakona o proračunu i Pravilnika o proračunskom nadzoru. — Proračunski nadzori se obavljaju prema utvrđenim prioritetima, ekonomičnosti i javnom interesu za obavljanje nadzora. U skladu s navedenim, Ministarstvo financija će temeljem naprijed navedenih propisa i Kriterija za obavljanje proračunskoga i financijskoga nadzora, a u skladu s raspoloživim administrativnim kapacitetima, obaviti proračunski nadzor u Općini Selca, priopćili su.

Radi se o 1,1 milijun kuna od prodaje nekretnine na Puntinku
Nastavak je to zbivanja u Općini Selca nakon što su vijećnici s Nezavisne liste Jure Trutanića otvoreno ukazivali na nenamjensko trošenje sredstava planiranih za ulaganje u vatrogasni dom. Vijećnici su optužili načelnika Ivana Marijančevića da je nenamjenski potrošio sredstva od prodaje nekretnine na Puntinku u iznosu od 1,1 milijun kuna, a čime je, kako su istaknuli, doveo u pitanje projekt izgradnje vatrogasnoga doma.

Obećao, pa odustao od ostavke
Nositelj liste Trutanić za BRAČ danas potvrdio je da je protiv selačkoga načelnika podnesena kaznena prijava DORH-u, dok su vijećnici njegove liste na 4. sjednici Općinskoga vijeća od Marijančevića zatražili da zbog političke i moralne odgovornosti podnese neopozivu ostavku na dužnost općinskoga načelnika. Do ostavke nije došlo, iako je, kako su naglasili, načelnik obećao da će dati ostavku nakon potpisivanja ugovora vezanih uz vatrogasni dom. Vijećnici su poručili da će kroz vijeće i izvan njega nastaviti političku borbu za transparentnost i zakonitost u upravljanju javnim novcem.

načelnik Općine Selca Ivan Marijančević (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...