PRIJELOMNA VIJEST Mirko Perić više nije direktor “Grabova rata”. Načelnica Marčić: “Grabovom ratu potrebno je novo vodstvo i to što prije”. Evo tko će biti novi privremeni direktor komunalnoga poduzeća

Mirko Perić od danas, 5. srpnja, nije više direktor komunalnoga poduzeća “Grabov rat” u Bolu, odlučila je Skupština toga društva u kojoj je jedini član načelnica Bola Katarina Marčić.

Odluku je donijela Skupština društva
Odluka je donesena nakon što je Perić Općinskomu vijeću podnio financijsko izvješće o poslovanju toga komunalnoga poduzeća u 2020. godini. Odmah po saznanju za odluku, kontaktirali smo načelnicu Bola Marčić, zapitavši radi li se možda o Perićevu zahtjevu za razrješenje. — Direktor nije zatražio razrješenje, već je odluku donijela Skupština društva kojoj sam jedini član, odgovorila je Marčić.

Članica Skupštine: Birači su nam dali mandat da napravimo neke promjene
Marčić je dodala kako je Periću ponuđeno da ostane u poduzeću, ali na drugomu radnomu mjestu. — Na njemu je odluka, rekla je jedina članica Skupštine. Na pitanje portala BRAČ danas koji su razlozi razrješenja Perića s mjesta uprave, Marčić je odgovorila: — Smatram kako su nam birači dali mandat da napravimo neke promjene, a uz odluku o promjenama u Općini koje su birači sami donijeli, mišljenja sam kako je i “Grabovom ratu” potrebno novo vodstvo i to što prije.

Marčić: Soljačić je osoba od moga povjerenja
Marčić je naglasila kako je od danas privremeni direktor toga poduzeća Siniša Soljačić, jedan od vijećnika s Nezavisne liste “Bolu bolje” koja je osvojila lokalne izbore u toj bračkoj općini. — Soljačić je uz nas, nekolicinu nezavisnih vijećnika iz prošloga saziva Vijeća, od samoga početka naše ideje. Iznimno je motiviran i osoba od moga povjerenja i vjerujem u njegov doprinos, poručila je Marčić za BRAČ danas. Najavila je da u sljedećem razdoblju planira imenovati prošireni sastav skupštine “Grabovoga” rata koji će odlučivati o direktoru putem javnoga natječaja.

Marčić: Poduzeće se nalazi u stagnaciji
“Grabov rat” u 2020. godini ostvario je promet u iznosu od 4,3 milijuna kuna, a što je 42 posto u odnosu na prethodnu 2019. godinu. Najveći udio prometa odnosio se na plažu Zlatni rat od koje je prihod bio 3,3 milijuna kuna, dok je 2019. godine iznosio 7,8 milijuna kuna. Načelnica Marčić još prije lokalnih izbora u predizbornoj kampanji isticala je kako se komunalno poduzeće “Grabov rat” nalazi u određenoj stagnaciji, referirajući se na podatke o poslovanju. Isto je potvrdila i na nedavnoj sjednici Općinskoga vijeća u aktualnom satu. — U prometu se nije napredovalo. Radi se o ekonomskom pokazatelju, rekla je vijećnicima Marčić.

izvor: Grabov rat Facebook

Podjelite:

You may also like...