PRIJELOMNA VIJEST Odbačena žalba branitelja o ukidanju istražnoga zatvora. Sud žalbu ocijenio kao neosnovanu pa će okrivljenica do daljnjega ostati u istražnomu zatvoru

— Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Splitu odlučilo je 26. listopada o žalbi branitelja okrivljenice S. B. na rješenje suca istrage o određivanju istražnoga zatvora, te je žalba branitelja okrivljenice odbijena kao neosnovana, izvijestio je za BRAČ danas glasnogovornik splitskoga Županijskoga suda Dinko Mešin.

Odluku o istražnomu zatvoru za nekadašnju voditeljica Ureda za graditeljstvo i prostorno uređenje u Supetru donio je sudac istrage Ivica Botica, i to 14. listopada nakon što je prijedlog za određivanjem istražnoga zatvora podnio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK). Kao razlog za određivanje takve mjere istaknuta je mogućnost da bi okrivljenica 62-godišnja S. B. mogla utjecati na predložene svjedoke, kao i opasnost od ponavljanja kaznenoga djela. Okrivljenica je uhićena u srijedu, 13. listopada, u akciji splitske policije i PNUSKOK-a, a tereti se za počinjenje kaznenoga djela u aferi oko nekretnina na području otoka Brača. Nakon uhićenja ispitana je u prostorima USKOK-a.

Odvjetnik Rahan: Postupak se vodi već više od dvije godine
Branitelj osumnjičene 62-godišnje S. B. brački odvjetnik Dean Rahan pravovremeno je podnio žalbu Županijskomu sudu u Splitu. U izjavi za BRAČ danas odvjetnik Rahan odmah po uhićenju njegove branjenice pojasnio je kako su predloženi svjedoci upoznati da se ovaj postupak vodi već više od dvije godine. — Sama činjenica da se postupak vodi već više od dvije godine potvrđuje da ovoliki odmak vremena od navodnoga počinjenja djela ne iziskuje ovakvu drastičnu mjeru, pogotovo za osobu koja nikada nije kažnjavanja, ima 63 godine i nijednu mrlju u svojoj profesionalnoj karijeri koja traje već 38 godina, istaknuo je. Naveo da će u žalbi tražiti od suda ukidanje mjere istražnoga zatvora koja je određena u trajanju od mjesec dana, a kako bi se njegova branjenica branila sa slobode. Dodao je da je ostalim osumnjičenima omogućeno da se brane za slobode.

USKOK je nadležan za vođenje istrage
Glasnogovornik Mešin naglasio je da će nakon odluke Izvanraspravnoga vijeća okrivljenica S. B. do daljnjega ostati u istražnomu zatvoru, i to na temelju osnova iz članka 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Na naše pitanje kakva je daljnja procedura što se tiče najnovije odluke Županijskoga suda, glasnogovornik je odgovorio kako je za vođenje istrage u postupku protiv okrivljenice S. B. nadležan Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta.

odvjetnik Dean Rahan (izvor: JL)

Podjelite:

You may also like...