Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Projekt “Razvoj Zračne luke Brač” uvršten na listu strateških projekata

Povjerenstvo za strateške projekte pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade ministra financija Zdravka Marića donijelo je prošlih dana odluku da se projekt “Razvoj Zračne luke Brač” uvrsti na Listu strateških projekata Republike Hrvatske. U radu toga Povjerenstva, održanoga u Zagrebu, sudjelovao je i načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan.

Ostvarenjem projekta poboljšala bi se prometna povezanost otoka Brača
— Projekt obuhvaća aktivnosti na produljenju i proširenju uzletno–sletne staze sa 1.760×30 metara na 2.400×45 metara, reorganizaciji i dogradnji postojećega putničkog terminala te modernizaciji opreme Zračne luke. Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na preko 170 milijuna kuna, a njegovom realizacijom uvelike bi se poboljšala prometna povezanost otoka Brača koja će zasigurno rezultirati povećanom gospodarskom aktivnošću na otoku, privlačenjem stranih investicija, osobito u turizam, a slijedom toga očekujemo i pozitivan utjecaj projekta na preokretanje postojećih trendova depopulacije, poručio je pučiški načelnik.

Marino Kaštelan: Vlada Zorana Milanovića se oglušila
Osvrnuvši se na sudjelovanje u radu toga povjerenstva, Kaštelan je primijetio da se time konačno prihvaća zahtjev koordinacije bračkih čelnika koja je održana još u travnju 2013. godine u Pučišćima. — Tadašnja vlada Zorana Milanovića oglušila se na zahtjev koordinacije bračkih čelnika, istaknuo je Kaštelan.

Održano Stručno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš
Dodao je i da je u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike održana posljednja sjednica Stručnoga povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš proširenja Zračne luke Brač. — Na toj smo sjednici donijeli pozitivno mišljenje što znači da ovo ulaganje u našoj Općini ide velikim koracima naprijed, poručio je načelnik Pučišća, čestitavši direktoru Aerodroma Brač d.o.o. Tonču Peoviću i upravi bračkoga aerodroma na uspjehu i ostvarenih rezultatima.

– Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na preko 170 milijuna kuna, a njegovom realizacijom uvelike bi se poboljšala prometna povezanost otoka Brača koja će zasigurno rezultirati povećanom gospodarskom aktivnošću na otoku, privlačenjem stranih investicija, osobito u turizam, a slijedom toga očekujemo i pozitivan utjecaj projekta na preokretanje postojećih trendova depopulacije, poručio je pučiški načelnik Marino Kaštelan

Podjelite:

You may also like...