Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

SMART CITY SUPETAR Gradonačelnica Ivana Marković u dopisu Jadroliniji: “Molim Vas da se zajedničkim naporima pokušamo na vrijeme pripremiti na narednu sezonu”. Komentirala i odnos prema otoku: “Kad završi sezona, kad odu gosti i kad otoci opustoše, na njih se opet zaboravi – do naredne sezone i novih obećanja”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković uputila je dopis državnom brodaru “Jadrolinija” i zatražila informacije o tome što je s obećanjem o poboljšanju kvalitete usluge putem rezerviranih karata te ujedno zatražila suradnju u ostvarenju projekta grada Supetra Smart City aplikacija za praćenje prometa i prometno rasterećenje grada.

“Jadrolinija” je od 1. studenoga trebala krenuti s uvođenjem rezervacija za liniju Split – Supetar – Split
Gradonačelnica Marković u dopisu upućenom Jadronliji podsjeća da j još u listopadu održan zajednički sastanak na kojem se raspravljalo o pripremama za sezonu sljedeće godine i plovidbenim linijama u Splitsko–dalmatinskoj županiji, kao i o uvođenju rezervacija za otoke, pa tako i za otok Brač. — Na sastanku smo se složili i donijeli zaključak kako će Jadrolinija od dana 1. 11. 2019. godine krenuti s uvođenjem rezervacije za trajektnu liniju 631 Split – Supetar – Split. Složili smo se kako je uvođenje rezervacija općenito dosta kompleksno te da je uz plovidbeni red potrebno i omogućiti prateću infrastrukturu sa svim svojim elementima, stoji u dopisu supetarske gradonačelnice upućenom predsjedniku Uprave Davidu Sopti.

— Na sastanku smo se složili i donijeli zaključak kako će Jadrolinija od dana 1. 11. 2019. godine krenuti s uvođenjem rezervacije za trajektnu liniju 631 Split – Supetar – Split. Složili smo se kako je uvođenje rezervacija općenito dosta kompleksno te da je uz plovidbeni red potrebno i omogućiti prateću infrastrukturu sa svim svojim elementima, stoji u dopisu supetarske gradonačelnice Ivane Marković koji je uputila predsjedniku Uprave “Jadrolinije” Davidu Sopti (foto: iz arhive)

Potrebno je izvjesno vrijeme prilagodne za putnike
— Uvođenje rezervacije u zimskom periodu svakako je potrebno kako bi se omogućilo izvjesno vrijeme prilagodbe, kako za putnike, tako i za koncesionara u luci Supetar gradsku tvrtku Komunalno društvo Grad d.o.o. S obzirom kako do danas od strane Jadrolinije nismo dobili nikakvu obavijest ni najavu uvođenja rezervacije, ovim putem Vas molimo da nas obavijestite o daljnjim radnjama koje će Jadrolinija poduzeti po ovom pitanju. Molimo Vas da se zajedničkim naporima pokušamo na vrijeme pripremiti na narednu sezonu da nas ponovo ne dočekaju problemi kao i zadnje dvije godine, istaknula je gradonačelnica Marković.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sredstva gradu Supetru
Podsjetila je pri tom da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio sredstva gradu Supetru za izradu aplikacije za praćenje stanja prometa od trajektne luke prema rotoru i dalje prema skretanju za Bol i Nerežišća. Aplikacija će, dodaje Marković, omogućiti putniku i gostu iz ostalih dijelova Brača da dobije potrebnu informaciju o duljini reda u luci te iz luke prema rotoru.

Aplikacija će putnicima pružati bitne i pravovremene informacije
Osvrnuvši se na projekt izrade prometne aplikacije Smart City Supetar, gradonačelnica Marković pojasnila je da je grad Supetar ove godine usvojio strategiju razvoja pametnoga grada koja, kako je navela, “predviđa daljnju digitalizaciju gradskih procesa, otvorenosti podataka, održivosti prometa, dostupnosti i transparentnosti poslovanja te korištenje naprednih digitalnih alata i rješenja koji doprinose ostvarenju definiranih ciljeva”. Isto tako, aplikacija će putnicima pružati bitne i pravovremene informacije u stvarnom vremenu o prometu u trajektnoj luci te širem obuhvatu od trajektne luke prema Nerežišćima gdje se stvara najveći red za trajekt.

Aplikacija će omogućiti putnicima izračun na koji trajekt krenuti
— Aplikacija bi značila da gost, tj. putnik otvaranjem aplikacije i uvidom u red i stanje na teren ne dolazi baš na taj trajekt ili naredni da izbjegne gužvu. Aplikacija će mu zbrajanjem vozila u redu putem smart kamara izračunati na koji trajekt bi bili optimalno da krene. Na ovaj način ćemo izbjegnuti da gost koji kreće iz npr. Bola sasvim na ‘slijepo’ jer ne zna stanje u luci, radi gužvu, nered te je nezadovoljan da mora čekati na suncu, pojasnila je prva žena grada Supetra, dodavši da navedena aplikacija uključje i postavljanje šest kamera na odabranim lokacijama. Treba dodati da se u supetarskoj trajektnoj luci već nalaze dvije kamere.

Provedbom projekta želimo povećati sigurnost putnika u prometu
Gradonačelnica Marković upoznala je državnoga brodara u dopisu i s ciljevima koji se očekuju razvojem te prometne aplikacije, a riječ je, prije svega o povećanju kvalitete života i standarda građana. — Planirano je da provedbom projekta povećamo sigurnost putnika u prometu te smanjimo pritisak vozila u trajektnu luku u vršnim satima, kao i poticanje dodatnoga razvoja i povećanja dostupnosti digitalne infrastrukture, poručila je Marković. Dodala je da ukupna vrijednost investicije iznosi 248.750,00 kuna, dok je gradu Supetru odobren iznos u visini od 60 posto procjenjenih troškova.

Iz državnoga brodara još nije stigao odgovor
Iako je dopis u Rijeku upućen 26. studenoga, gradonačelnica Marković nam je potvrdila da iz državnoga brodara još uvijek nije stigao odgovor. Gradonačelnica je istaknula da je o tome bilo riječi i na jednoj od koordinacija te će se nakon odabira izvođača programskoga rješenja upoznati sve relevatne ustanove na otoku, a posebno turističke zajednice bračkih općina.

Gradonačelnica Marković: Naravno da sam ljuta. Kad odu gosti i kad otoci opustoše na njih se opet zaboravi – do naredne sezone i novih obećanja
Gradonačelnica Supetra osvrnula se i na odnos prema otoku u vrijeme turističke sezone, ali i izvan nje, objavivši: — Kako je prošla sezona i gužva, fokus svijetla se s otoka prebacio na kopno. Ovo ljeto, kad sam ih prozvala radi kolapsa koji smo doživjeli u vrhu sezone, iz “Jadrolinije” su odmah sazvali sastanak i obećali poduzeti radnje za poboljšavanje usluge za narednu sezonu, među kojima bi prioritet bio uvođenje rezerviranih karata od 1. studenoga 2019. godine.
Marković ističe da nema nikakvih povratnih informacija o tome, osim telefonskoga poziva. — Naravno da sam ljuta. Ljuta sam jer se dešava kao i uvijek, da kad završi sezona, kad odu gosti i kad se svi vrate u svoje gradove i kad otoci opustoše na njih se opet zaboravi – do naredne sezone i novih obećanja, poručila je supetarska gradonačelnica.

– Aplikacija će putnicima pružati bitne i pravovremene informacije u stvarnom vremenu o prometu u trajektnoj luci te širem obuhvatu od trajektne luke prema Nerežišćima gdje se stvara najveći red za trajekt, pojasnila je u dopisu državnom brodaru gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...