Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Proširenje obale na istočnoj strani luke Postira; radovi vrijedni više od 7 milijuna kuna

Novi investicijski poduhvati nalaze se pred općinom Postira. Obavijestio nas je i mladi načelnik Siniša Marović, najavivši radove na proširenju obale na istočnoj strani luke Postira. Riječ je o radovima vrijednima više od 7 milijuna kuna, a završetkom ovogodišnje turističke sezone očekuju se ozbiljni radovi na realizaciji investicije.

Glavnina radova trebala bi biti gotova do ljeta 2020. godine
— Ovih dana održan je sastanak s izvođačem radova na proširenju obale u luci Postira. Prema Ugovoru između Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije i izvođača, rok za završetak radova je prosinac 2021. godine. Naravno, očekujemo da će glavnina radova biti gotova do ljeta 2020, kratko nas je izvijestio načelnik Marović, predstavivši plan radova na investicijskom projektu.

Prvo produženje zapadnoga gata, a zatim radovi na istočnom dijelu obale
Prema načelnikovim riječima, radovi na produženju zapadnoga gata započet će u zadnjemu tjednu rujna ili prvomu tjednu listopada ove godine, a tim će se radovima nastojati završiti produženje zapadnoga gata za 73 m, i to do kraja ove godine. — Nakon tih radova započinju radovi na istočnome dijelu obale od velikoga mosta do istezališta, a u ožujku sljedeće godine vidjet ćemo kakva je situacija te procijeniti može li se završiti cijeli zahvat na obali ili samo dio, naprimjer od velikoga do maloga mosta. Sukladno tome, napravit će se dinamika radova tako da bi se, ukoliko se ne napravi sve, napravila određena cjelina, kako 1. lipnja sljedeće godine više ne bi bilo radova u luci, pojasnio je postirski načelnik.
Najavio je ujedno da će se nakon ljeta 2020. godine započeti s rekonstrukcijom kanalizacije i odvodnje u luci te ukoliko bude potrebno završio dio radova na obali.

Rekonstrukcija kanalizacije i odvodnje u luci nije predmet ugovora
Prema podacima iz Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, ugovor s izvođačem radova, a to će biti Marconi inženjering d.o.o. iz Splita, potpisan je 5. lipnja ove godine, a predmet toga ugovora je proširenje obale na istočnoj strani luke u Postirima. — Dovršetak glavnine radova očekuje se za 2,5 godine. Radove financira Lučka uprava u SDŽ, a ugovoreni iznos radova s PDV-om je 7.256.296,56 kn, odgovorili su nam iz županijske Lučke uprave, napomenuvši kako rekonstrukcija kanalizacije i odvodnje u luci nakon ljeta 2020. nije predmet potpisanoga ugovora. — Projektom je obuhvaćen produžetak gata turističoga privezišta, ali prvo se proširuje istočna obala, napomenuo nam je Remi Vuković iz županijske Lučke uprave.

prema riječima načelnika Siniše Marovića, radovi na produženju zapadnoga gata započet će u zadnjemu tjednu rujna ili prvomu tjednu listopada ove godine (foto: J. Bašić)

prema riječima načelnika Siniše Marovića, radovi na produženju zapadnoga gata započet će u zadnjemu tjednu rujna ili prvomu tjednu listopada ove godine (foto: J. Bašić)

You may also like...