Grad Supetar

Prosvjednici vikali ministru Berošu: “Izdaja” i “Odlazi”

Odlukom Nacionalnoga stožera civilne zaštite danas, 4. listopada, u zdravstvu i socijali kreću obvezne Covid-potvrde. Ministra zdravstva dr. Vilija Beroša i dr. Antu Ćorušića, ravnatelja zagrebačkoga Kliničkoga bolničkog centra, dočekali su jutros pred zgradom KBC-a bijesni prosvjednici.

Okupilo se oko 30 djelatnika koji nemaju Covid-potvrdu, koja im od danas treba za ulazak na radno mjesto, a ne žele se ni testirati. Radi se uglavnom o medicinskim sestrama i tehničarima. Među okupljenima nema liječnika.

Okupljenim djelatnicima Rebra na prosvjedu se pridružio i niz osoba koje nisu djelatnici Rebra, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na “Festivalu slobode”, i svećenik don Zdravko Knežević, koji je za portal index.hr rekao da je “pandemija izmišljena”.

Beroš se povukao u zgradu bolnice
Iako je bilo predviđeno da se ministar dr. Beroš obrati javnosti pred KBC-om, prosvjednici mu to nisu dozvolili pa su se ministar i ravnatelj povukli u zgradu bolnice praćeni povicima “izdaja, izdaja” i “odlazi, odlazi”.

Prosvjednici vikali: “Ovo je naša bolnica, a ne ministrova”
Jedna djelatnica KBC-a Zagreb pokušala je ući u bolnicu bez Covid-potvrde, ali nije puštena. To je okupljenim prosvjednicima bio povod da ponovo krenu vikati “Izdaja, izdaja”. — Ovo je naša bolnica, a ne ministrova. Hoćemo li doći ponovo sutra?” pitao je prosvjednike pred bolnicom Andrija Klarić, na što su odgovorili: — Hoćemo! — Ništa, društvo, idemo svaki na svoja radna mjesta – tko radi, rekao je Klarić okupljenim prosvjednicima.

Medicinska sestra Miškulin: Zaslužujemo barem besplatna testiranja
Za Index izjavu je dala Gordana Miškulin, medicinska sestra na Rebru i predstavnica Strukovnoga sindikata medicinskih sestara/tehničara. — Ne mogu se oduzimati radnička prava, sestre zaslužuju da se besplatno testiraju. Mi svjesno ulazimo u zarazu. Zaslužujemo barem besplatna testiranja. Mi imamo sestre koje radi autoimunih bolesti imaju preporuku da se ne cijepe. 2800 sestara i tehničara radi na Rebru. Svi svjesno ulazimo u ugrozu. Ministru bi rekla da se u zdravstvu ne donose ishitrene odluke. Naša uprava je trebala prije deset dana dobiti sve upute. Kao sindikalnoj povjerenici dosad mi nijedna članica nije rekla da se ne želi cijepiti. No protive se testiranju na slobodan dan. Njih je jučer došlo 500 na testiranje, a većini je bio neradni dan. Sindikat će reagirati na svako rušenje radničkih prava. Pozvali smo sve sestre da nam se jave ako imaju problema, rekla je za Miškulin.

Prosvjednici okružili ministra zdravstva dr. Vilija Beroša danas, 4. listopada, pred zgradom KBC-a Zagreb (izvor: index.hr)

Podjelite:

You may also like...