Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Prvo vatrogasno natjecanje na otoku Braču; pobjedu odnijela ekipa DVD Jelsa

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bol, jedno od najmlađih vatrogasnih društava na otoku Braču, organiziralo je jučer, 21. rujna, prvo vatrogasno natjecanje na našem otoku koje je održano pod nazivom “Vallum fest 2019”. Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa, 10 muških i 3 ženske. koje su snagu, spretnost i vatrogasne vještine odmjerile u 5 različitih disciplina na 5 različitih lokacija u Bolu do kojih su dolazile GPS navigacijom. Prvo ćemo istaknuti da su ženske ekipe nastupile iz Zagreba, Marčane i zajednička sastavljena iz Bola i Pučišća, dok su muške ekipe činili vatrogasci iz Zagreba, Supetra, Selaca, Jelse, Staroga Grada, Komiže, Omiša, Marčane i Maribora.

Predstavljene sportske i vatrogasne vještine djece i mladeži bolskoga vatrogasnoga društva
U kasnim poslijepodnevnim satima vatrogasci su se ponovno okupili na bolskoj rivi i zajedno pogledali prezentaciju sportskih i vatrogasnih vještina djece i mladeži bolskoga vatrogasnog društva. Iz grada Supetra sudjelovale su dvije prijavljene vatrogasne ekipe. Pobjednik natjecanja bila je ekipa Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva iz Jelse na Hvaru, drugoplasirana vatrogasna ekipa iz Maribora, dok je treće mjesto pripalo drugoj ekipi vatorgasaca iz Supetra.

(izvor: DVD Bol - Vatrogasci Bol)

(izvor: Facebook DVD Bol – Vatrogasci Bol)

Okupljene na kraju zabavljali tamburaši iz Slavonije
— Još jednom čestitamo našim bolskim kolegama zaista izvanrednu organizaciju jednoga ovako zahtjevnoga događaja i ujedno zahvaljujemo na vrlo ugodnom dvodnevnom vatrogasnom druženju, poručili su supetarski vatrogasci. Prvo vatrogasno natjecanje na otoku Braču završilo je proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja, uz veličanstvenu feštu na bolskoj rivi, a okupljene su zabavljali tamburaši iz Slavonije.

program je završio podjelom medalja i zabavnim programom (izvor: Facebook DVD Bol - Vatrogasci Bol)

program prvoga vatrogasnoga natjecanja na otoku Braču, održanoga u Bolu 21. rujna u organizaciji DVD Bol, završio je podjelom medalja i zabavnim programom (izvor: Facebook DVD Bol – Vatrogasci Bol)

Organizatori zaslužuju sve pohvale
Organizatori zaslužuju sve pohvale na čelu sa zapovjednikom Stipom Marinkovićem. Njihovo je vatrogasno društvo osnovano još u listopadu 1995. godine, a imaju svojih 60-tak članova, od kojih je 30-tak operativnih. Važan su čimbenik protupožarne zaštite i spašavanja, prvenstveno na području Bola, ali zajedno s ostalim vatrogasnim društvima sudjeluju i u protupožarnoj zaštiti otoka.

Podjelite:

You may also like...