Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Pučiški načelnik Marino Kaštelan objavio novosti iz Općine

Pučiški načelnik Marino Kaštelan (HDZ) ovih je dana posredstvom facebook stranice objavio novosti iz Općine na čijem je čelu, i to kako kaže “nekoliko lijepih vijesti”. Istaknuo je tako, između ostaloga, asfaltiranje ceste iz Pražnica prema Dubravi, kao i pristupne ceste za kamenolom Maslenica i klesarsku radionicu OK Stipe. Načelnik je nadalje istaknuo kako su započeli i radovi na proboju nove ceste prema Pretovarnoj stanici Brač kod Gornjega Humca, a kako je prethodno, prema nalogu konzervatora, obavljeno dodatno arheološko istraživanje na trasi. Kaštelan ističe da je ukupna vrijednost tih radova i stručnoga nadzora oko 6.2 milijuna kuna, a što se, istaknuo je, u cijelosti financira iz europskih fondova.

Spomenuo je i nastavak radova na Klesarskoj školi u vrijednosti od oko 3.2 milijuna kuna. Prema njegovim riječima, sredinom travnja objavljeno je prethodno savjetovanje u postupku javne nabave, a radovi će obuhvatiti dovršenje zgrade te škole izvana.

Načelnik je, nadalje, upoznao javnost i da je 12. travnja Ministarstvu prometa predan nacrt Nacionalnoga plana obalnoga linijskoga prijevoza putnika koji je, kako je istaknuo, strateška podloga za objavu natječaja za financiranje izgradnje ceste Pučišća – Povlja. Izrazio je nadu da će natječaj biti objavljen u svibnju, a nakon odobrenja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Posebno zanimljiva novost odnosi se na tvrtku “Jadrankamen” i američkoga investitora koji je, prema njegovim riječima, uplatio jamstvo za ozbiljnost ponude za ulaganje u tvrtku. Mile Grbić zajedno sa sinom Rokom i suradnicima posjetio je Klesarsku školu i pogone “Jadrankamena” na Braču, a na licu mjesta bila je i stečajna upraviteljica Anči Bašić. Kako javlja pučiški načelnik, obavljen je i radni sastanak u Ministarstvu financija s tamošnjim državnim tajnikom. Država je, objavljeno je na facebook stranici pučiškoga načelnika, dala određene sugestije koje bi Odbor vjerovnika morao razmotriti i eventualno uvrstiti u konačni prijedlog stečajnoga plana koji bi se onda do kraja svibnja trebao predati Trgovačkom sudu u Splitu.

Napomenuo je i da je Općinsko vijeće na svojoj sjednici, održanoj 11. travnja, još jednom potvrdilo strateški interes Jadrankamena za Općinu Pučišća. “Važno je to za donošenje odluke o stečajnom planu Republike Hrvatske kao ključnoga vjerovnika. Vjerujem da je sazrelo vrijeme da se konačno, nakon punih 7 godina izađe iz stečaja”, objavio je Marino Kaštelan.

načelnik Pučišća Marino Kaštelan na predstavljanju bračke minijaturne bazilike Sv. Petra (foto: J. Bašić)

načelnik Pučišća Marino Kaštelan na predstavljanju bračke minijaturne bazilike Sv. Petra Josipa Radića (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...