Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pučka pravobraniteljica primila dvije pritužbe protiv Vodovoda. Iz njezina Ureda potvrdili: Pokrenuli smo ispitni postupak

Izgleda da s Vodovodom Brač, komunalnom tvrtkom u vlasništvu grada Supetra i bračkih općina, nema mira. Pučka pravobraniteljica zaprimila je dvije pritužbe protiv te komunalne tvrtke, od kojih je jednu poslao Grad Supetar, dok autora druge pritužbe portalu BRAČ danas Ured pučke pravobraniteljice nije htio otkriti.

Dvije pritužbe istoga sadržaja
— Grad Supetar obratio nam se s pritužbom vezanom za rad tvrtke Vodovod Brač, a uz nju smo zaprimili i još jednu pritužbu istoga sadržaja, odgovorili su nam iz toga Ureda. Dopis upućen Pučkoj pravobraniteljici potvrdila nam je i gradonačelnica Ivana Marković, dodavši kako je dopis poslan 9. listopada.

Iz ureda: Ne možemo govoriti o detaljima
Iz ureda pučke pravobraniteljice nisu htjeli iznositi detalje niti sadržaj pritužbi. — Kako bismo utvrdili sve relevantne činjenice, sukladno zakonskim ovlastima, pokrenuli smo ispitni postupak, tako da u ovom trenutku, nažalost, ne možemo govoriti o detaljima vezanim uz ovaj slučaj, stoji u odgovoru Hrvoja Novaka, savjetnika pučke pravobraniteljice za promicanje ljudskih prava, suradnju i odnose s javnošću. U slučaju kad pučki pravobranitelj provodi ispitni postupak, kao što je u ovomu slučaju, prema Zakonu o pučkom pravobranitelju zatražit će potrebne informacije, podatke, objašnjenja i drugu dokumentaciju, što znači da će upit pučke pravobraniteljice doći i do Vodovoda, pa će biti zanimljivo vidjeti što će u svomu očitovanju navesti ta komunalna tvrtka kojoj je na čelu već 28 godina direktor Tonči Trutanić.

Marković isključivanje vode nazvala najnehumanijim i protuustavnim potezom
Pritužbe uredu pučke pravobraniteljice upućene su u trenutku navodne obustave vode na području grada Supetra, i to kako saznajemo u Škripu zbog neplaćenih računa, nakon čega je intervenirala gradonačelnica Marković, poručivši kako je “isključiti vodu radi neplaćanja duga najnehumaniji i protuustavni potez”. Uputila je apel Vodovodu da prestane sa zatvaranjem vode neplatišama. Iz Vodovoda su negirali isključivanje vode bilo kome na području grada Supetra. — Nismo proveli nikakvo isključenje korisnika iz vodoopskrbne mreže na području Grada Supetra, odgovorili su kratko iz Vodovoda, ne želeći komentirati navode gradonačelnice Marković i ne ponudivši obrazloženje može li i u kojemu postupku Vodovod Brač samostalno donijeti odluku o obustavi vode. U odgovoru su naveli i kako je poslovanje isporučitelja vodne usluge uređeno Zakonom o vodnim uslugama.

Pravobraniteljica će zatražiti očitovanje
Na potezu je sada pučka pravobraniteljica; pred njom je zadatak nakon zaprimanja pritužbi zatražiti očitovanje od Vodovoda s potrebnim informacijama, ali i od drugih nadležnih institucija. Nakon što završi ispitni postupak bit će objedinjeno izvješće koje bi trebalo omogućiti bolji uvid u pravo stanje te je li bilo kršenja zakona i ostalih propisa. — O svim utvrđenim činjenicama i poduzetim aktivnostima svakako ćemo obavijestiti sve pritužitelje, poručili su iz ureda.

— Grad Supetar obratio nam se s pritužbom vezanom za rad tvrtke Vodovod Brač, a uz nju smo zaprimili i još jednu pritužbu istoga sadržaja, potvrdili su za BRAČ danas iz Ureda pučke pravobraniteljice te istaknuli da je pokrenut ispitni postupak i da ne mogu govoriti o detaljima vezanima uz slučaj. Tek su napomenuli kako će o poduzetim aktivnostima pritužitelji biti obaviješteni (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...