Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Puštena u rad moderna meteorološka stanica u Selcima; koristit će vatrogascima, stanovnicima s područja Općine, ali i izletnicima i turistima koji se nađu na tom dijelu Brača

Moderna meteorološka stanica, postavljena krajem protekle godine na zgradi Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva u Selcima, puštena je ovih dana u rad.

Omogućit će bolje praćenje vremenske prognoze
Riječ je o automatskoj meteorološkoj postaji tipa Davis koja mjeri sve relevantne podatke, i to temperaturu, vlažnost, tlak zraka, padaline, UV indeks, smjer i brzinu vjetra. — Podaci se osvježavaju svakih pet minuta te se u realnom vremenu isti mogu pratiti online, a sve u svrhu boljega praćenja vremenske prognoze i samim time mogućih nepogoda, pojasnili su selački vatrogasci.

Vrijeme u Selcima moguće će pratiti i na mobilnim uređajima
Napomenuli da će podaci uskoro biti dostupni na službenim stranicama općine Selca te na najvećoj mreži meteoroloških postaja u regiji www.pljusak.com. — Pozivamo sve zainteresirane mještane da direktno od vatrogasaca zatraže link za svoje mobilne telefone, a kako bi mogli pratiti trenutno vrijeme u našoj općini, istaknuli su vatrogasci.

Podaci dostupni u realnom vremenu
Podaci moderne meteorološke stanice u Selcima bit će tako javni i dostupni svima u realnome vremenu. Vatrogasci iz Selaca istaknuli da se će moderna meteorološka stanica biti korisna vatrogascima, stanovnicima na području te bračke općine, ali i izletnicima i turistima.

u Selcima je postavljena i puštena u rad nova moderna meteorološka stanica koja će pružati podatke u realnom vremenu (izvor: Facebook Vatrogasci – Selca)

Podjelite:

You may also like...