Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pustoš u gradu Supetru, tek rijetki prolaznici na ulicama, kafići i ugostiteljski objekti zatvoreni, neki štekati spremljeni, a banke posluju uz posebne mjere opreza. Otvorene samo trgovine s prehranom

Stroge epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH koje su u Hrvatskoj na snazi od 19. ožujka, a kojima je za cilj sprječiti širenje koronavirusa, doslovno su ispraznile ulice i rive grada Supetra i bračkih općina, a građani su u strahu od epidemije koronavirusa oprezni.

Banke posluju prema posebnim odredbama
U gradu Supetru vlada pustoš. U kratkom obilasku susreli smo tek poneke prolaznike. Uglavnom smo ih susretali u blizini banaka ili Fine koje su otvorene i posluju s građanima, ali uz posebne odredbe i mjere opreza. Za informaciju, u bankama i Fini više nije moguće čekati red za šalter, već je potrebno čekati vani, a na šaltere se dolazi isključivo prema pozivu zaštitara.

Zagrebačka banka od danas promijenila radno vrijeme
Poslovnica Zagrebačke banke od danas, 20. ožujka, promijenila je radno vrijeme poslovanja s građanima. S obzirom na novonastalu situaciju, banka će poslovati s građanima samo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 14.00 sati, dok ostalih dana Zabina poslovnica u Supetru neće raditi. I poslovnica Privredne banke Zagreb d.d. u Supetru mijenja svoje radno vrijeme. Do daljnjega će, prema dostupnoj obavijesti, raditi svakoga dana od ponedjeljka do petka, i to od 8.00 do 15.00 sati.

Stroge mjere Stožera civilne zaštite RH koje su u Hrvatskoj na snazi od četvrtka, 19. ožujka, doslovno su ispraznile ulice i rive grada Supetra i bračkih općina, a građani su u strahu od epidemije koronavirusa oprezni (foto: J. Bašić)

Oprez s uručivanjem pošiljaka
I Hrvatska pošta promijenila je način poslovanja, posebno uručivanja pošiljaka u slučaju kada poštar procijeni da uručenje pošiljke ugrožava njegovu sigurnost, kada korisnik odbija neposredni kontakt ili je u samoizolaciji. Za sve slučajeve uručenja poštanskih pošiljaka u kojima poštar procijeni da za njega nema nikakve opasnosti i u slučajevima kada primatelj ne postavlja ograničenja prilikom uručena poštanske pošiljke uručivat će se na uobičajeni, odnosno propisani način. — U svim poštanskim uredima Hrvatske pošte ograničen je broj korisnika koji istodobno može biti u prostoru poštanskoga ureda. Broj korisnika koji može biti u prostoru poštanskoga ureda određen je brojem radnika koji u tom trenutku radi na šalterima, izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Uredi posluju telefonom i e-mailom
Različiti uredi po gradu Supetru privremeno su zatvoreni ili su promijenili poslovanje sa strankama. U prostore ureda više nije moguće ući, a stranke se poziva da se za informacije, upite i ostale usluge obrate telefonskim pozivom ili slanjem elektroničke pošte. Zahtjeve i ostale obrasce moguće je preuzimati online i ispunjenje slati e-poštom.

Na objektima osvanula obavijest o privremenom zatvaranju
Kafići i ugostiteljski objekti zatvoreni su i izgledaju sablazno prazni. Na većini objekata osvanula je obavijest o privremenom zatvaranju, s napomenom “do daljnjega”. Do kada točno, u ovom trenutku nitko ne zna, iako je Stožer civilne zaštite mjeru zatvaranja objekata odredio u trajanju od 30 dana. Većina ugostitelja svoje je štekate ostavila vani, neki su ih čak zaštitili, a neki pospremili za “sretnija vremena”.

U prodavaonice uz posebne mjere opreza
U samom središtu grada otvorene su prodavaonice prehrambenih proizvoda, zatim ljekarne, pekarnice, kiosci. Otvorena je vidjeli smo i prodavaonica “Longo” u blizini supetarske tržnice koja je prazna, a prodavačice na štandovima uglavnom bez posla. Prodavaonice su uvele posebne mjere opreza. Po dolasku je potrebno očistiti ruke antiseptikom, držati socijalnu udaljenost od dva metra, a prodavačice na blagajnama zaštićene su rukavicama i maskama. Isti režim kontrole ulaska imaju i ljekarne u kojima se i dalje traži maska više i sredstva za dezinfekciju.

Kafići i ugostiteljski objekti zatvoreni su od četvrtka, 19. ožujka, posebnim epidemiološkim mjerama koje je s ciljem suzbijanja epidemije koronavirusa donio Stožer civilne zaštite RH, i to za razdoblje od 30 dana (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...