PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Radnici Komunalnoga društva Grad imaju pune ruke posla. Aktivno se nastavlja s uređenjem javnih površina u gradu Supetru i gradskim naseljima

Djelatnici Komunalnoga društva “Grad” iz Supetra ovaj tjedan nastavili su intenzivnijim tempom s aktivnostima uređenja grada Supetra, izvijestila je danas, 27. svibnja, na Facebooku gradonačelnica Ivana Marković.

Uređeni travnjaci i parkovi
Iako su aktivnosti na terenu bile prisutne i u proteklom razdoblju, one su, kako javlja gradonačelnica Supetra, ipak bile nešto smanjene. Uređeni su tako travnjaci te grmlje i trajnice, zatim parkovi na rotoru, rivi, ispred Gradske vijećnice, oblikovane su krošnje palmi na supetarskoj rivi, a u parku na rivi posađene begonje i vodenice te okopane ruže ispod škole. Radilo se i na hortikulturnom uređenju zelene površine ispred Crvenoga križa.

Radilo se i na uređenju okoliša Doma zdravlja
Na Glavici je, javlja gradonačelnica, posađeno sezonsko cvijeće i stablo ragača, na Vrdolca orezana živica, dok je uređen i okoliš Doma zdravlja. Uređen je park Ratac, a radnici Komunalnoga društva nasuli su zemlju i tampon ispod čempresa i pinija kod groblja u Supetru kako bi se dodatno učvrstila stabla. Odrađena je i košnja šetnice od Vlačice do Banja.

Nastavljeni radovi na popločavanju dvorišta Dječjega vrtića
Gradonačelnica Marković istaknula je, između ostaloga, i nastavak radova na popločenju dvorišta Dječjega vrtića “Mrvica”, a uređene su i montirane klupe na dječjem igralištu “Ratac”. Redovito se jednom tjedno obavlja košnja i zalijevanje svih gradskih parkova, podsjeća gradonačelnica, i ističe kako su se čistile plaže te brojne ulice, poput Jadranske, Dolčića, Polande, Put Vrila, Vladimira Nazora, Mirka Kustića, Put Vele luke, a trimanje ulica obavljeno je i u naseljima Mirca, Splitska i Škrip.

U Splitskoj ukloljeni borovi koji su bili opasnost
U Splitskoj su, ističe Marković, oblikovane krošnje palmi na rivi, zatim uklonjeni borovi koji su predstavljali opasnost, orezana je živica na groblju te posađeno sezonsko cvijeće na rivi. I u Mircima su bile radne akcije, pa je tako posađeno sezonsko cvijeće kod Studenca i orezani tamarisi na Gumanci.

Podjelite:

You may also like...