Rano jutros srušen zid i ulazna vrata na ulazu u hotelsko naselje. Iz uprave Svpetrvs hotela u priopćenju: Za divljaštvo i neistine gradonačelnice saznat će cijela Hrvatska, ali i zemlje EU-a

Uprava Svpetrvs hotela poslala je danas, 26. travnja, priopćenje koje su objavili brojni mediji, a u kojemu tvrdi da je gradonačelnica Supetra Ivana Marković poslala bager Komunalnoga društva Grad iz Supetra da sruši zid i ulazna vrata na pješačkome ulazu u hotelsko naselje.

Evo što su iz uprave hotela napisali u priopćenju:

“Vrijede li zakoni i privatno vlasništvo u Republici Hrvatskoj?”
Ludilo se nastavlja, nezapamćeni incident međunarodnih razmjera u Supetru! Vrijede li zakoni i privatno vlasništvo u Republici Hrvatskoj ili? Jutros u ranu zoru u 5 sati (?!) bager gradskoga komunalnoga društva KD Grad po nalogu gradonačelnice srušio je zid i ulazna vrata na pješačkome ulazu u naše hotelsko naselje. Riječ je o ulazu u naselje iz pravca trajektne luke, a koji je na tomu istomu mjestu već više od 40 godina.

U hotelskome naselju boravi 200-tinjak gostiju
Nije ovo prvi put da svjedočimo sličnim “akcijama” pod okriljem noći, prije nekoliko godina na njen nalog ukradena su ulazna vrata na ulazu u naselje, nakon toga srušeni zidani vrt s cvijećem koji je služio za usporenje prometa u zoni u kojoj se nalaze dječja igrališta. To što se ovakve akcije izvode u vrijeme turističke sezone i na dan kada u našemu hotelskomu naselju boravi 200-tinjak gostiju iz gotovo svih većih europskih zemalja je skandalozno.

Gosti su započeli s upitima o prekidu svoga boravka u Supetru
Gosti su u čudu, prestrašeni i probuđeni bukom bagera i kamiona u ranu zoru, pitaju se: “Gdje smo mi ovo došli?”, a započeli su i s upitima o prekidu svoga boravka i odlasku iz Supetra i Hrvatske! Iako je uvijek sve sudski vraćeno u našu korist, gradonačelnica ne poštuje ni sudove ni zakone ove države već provodi svoju silu bez ikakvoga pravnoga osnova. Ovo što se danas događa u Supetru ne pamti se u demokratskome svijetu te nanosi nesagledivu i nepovratnu štetu nama, gradu Supetru i Republici Hrvatskoj.

“Imamo pravomoćnu sudsku presudu i izvršnu ispravu za iseljenje DVD-a”
Ne možemo se oteti dojmu da je ovo današnje rušenje izravno povezano s našim jučerašnjim pokušajem da stupimo u posjed svoga vlasništva kojega smo od države kupili prije 17 godina i u kojega niti do dan danas ne možemo stupiti pa čak ni uz činjenicu da imamo pravomoćnu sudsku presudu i ovršnu ispravu za iseljenje DVD-a. Nismo htjeli iseliti DVD iz prostora (iako nam svih ovih 17 godina niti DVD niti Grad nisu platili niti kunu za najam prostora ni za troškove režija, dakle potpuno besplatno su koristili naše prostore) sve dok nije izgrađen novi vatrogasni dom za DVD, koji je prošloga tjedna svečano otvoren i u koji je DVD u međuvremenu preselio.

“Za divljaštvo i neistine saznat će cijela Hrvatska”
Jučer smo svjedočili situaciji u kojoj je gradonačelnica ponovno lagala građanima, medijima, prešutila izgubljene presude, zloupotrebljavala djecu i vatrogasce te su izvršili upad u našu imovinu. Iako je ovo samo nastavak njenog dosadašnjeg maltretiranja i ovaj put smo šokirani ponašanjem gradonačelnice. Jedina je razlika što će, vjerujemo, ovaj put za njeno divljaštvo i neistine saznati cijela Hrvatska, ali i zemlje EU pa će moguće ovaj put pravosuđe i policija djelovati i osigurati provedbu zakona i sudskih odluka u najkraćemu roku, stoji u priopćenju hotelske tvrtke Svpetrvs, čiji je vlasnik povratnik iz Amerike Marion Duzich.

Uprava Svpetrvs hotela iz Supetra poslala je danas, 26. travnja, priopćenje koje su objavili brojni mediji u svezi jutrošnjega događaja na pješačkome ulazu u hotelsko naselje (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...