Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Raste broj novooboljelih na Braču; danas nova tri slučaja zaraze u Supetru i jedan u Pučišćima

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 31. listopada, da je od 1.029 obrađenih tetstova 275 osoba pozitivno na koronavirus.

U samoizolaciji se nalazi 2.198 osoba
Naknadno je stigao ispravak županijskoga NZJZ-a u kojemu je navedeno kako je došlo do smanjenja za 3 osobe, tako da su danas umjesto 275 osoba na području županije pozitivne 272 osobe. Od ukupnoga broja novozaraženih, njih 107 kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je ukupno 2.198 osoba.

U splitskoj bolnici 66 pozitivnih osoba
U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu je 66 osoba koje su pozitivne na Covid-19, dok se 8 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u 74. godini života. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na koronavirus.

Tri nova slučaja iz Supetra
Prema mjestu prebivališta novozaraženi dolaze iz 35 gradova i mjesta s području županije. Najveći broj novooboljelih, njih 96 su s područja Grada Splita, 34 iz Sinja, 26 iz Imotskoga, 14 iz Kaštela, 12 iz Omiša, 9 iz Podbablja, 8 iz Solina i Trilja, 7 iz Prološca, 6 iz Vrgorca, 5 iz Makarske, 4 iz Visa, Dugoga Rata, Hrvaca, Podstrane i Zmijavaca, 3 iz Supetra, 2 iz Vrlike, Dicma, Muća i Runovića te po 1 novi slučaj infekcije iz Marine, Trogira, Dugopolja, Brela, Staroga Grada, Jelse, Klisa, Lovreća, Okruga, Otoka, Podgore, Pučišća, Šestanovca i Tučepa.

Među pozitivnima i dva učenika iz Osnovne škole
Prema priopćenju Stožera civilne zaštite grada Supetra, u petak, 30. listopada, na području Grada bilo je 8 osoba koje su pozitivne na koronavirus, dok podatak o broju osoba u samoizolaciji, kako je navedeno, nije dostupan lokalnomu stožeru. Treba dodati kako su među pozitivnima i dva učenika iz Osnovne škole u Supetru, a zbog čega se u samoizolaciji nalaze dva razreda te gradske škole.

Danas, 31. listopada, na popisu brojnih gradova i mjesta s područja Splitsko-dalmatinske županije odakle su novozaraženi našli su se Supetar i Pučišća. Prema podacima županijskoga Stožera civilne zaštite, na koronavirus pozitivne su 3 osobe iz Supetra i 1 osobe iz Pučišća (grad Supetar / foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...