Raste broj osoba na liječenju u splitskomu KBC-u; na Braču i danas zabilježen novi slučaj zaraze

Od ukupno 403 obrađena testa kod 60 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 4. travnja, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo. Iako je obrađenih testova znatno manje, udio zaraženih među testiranima iznosi 15 posto.

Među zaraženima je i 1 osoba s Brača, i to s područja Općine Postira.

U Splitu 33 osobe zaražene koronavirusom
Najveći broj novozaraženih, njih 33, su iz Splita, zatim 9 iz Kaštela, 6 iz Solina, 3 iz Sinja, 2 iz Dugopolja, Podstrane i Trogira te 1 osoba iz Podbablja i Zmijavaca. Od ukupnoga broja novooboljelih, 33 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je trenutno ukupno 2.667 osoba.

Na liječenju 173 osobe, 21 osoba na respiratoru
U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 173 Covid pozitivne osobe, dok se 21 pacijent nalazi na respiratoru. Podaci pokazuju kako su u protekla 24 sata 2 osobe stavljene na respirator. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u posljednja 24 sata preminule su 3 osobe; 1 muškarca koja su imala 77 i 89 godina te žena koja je umrla u 75. godini. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 173 Covid pozitivne osobe, dok se 21 pacijent nalazi na respiratoru. Podaci pokazuju kako su u protekla 24 sata 2 osobe stavljene na respirator (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...