Grad Supetar

RASTE BROJ ZARAŽENIH Na Braču kod sedam osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus

Najnoviji podaci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije nisu dobri. I danas, 16. ožujka, na području županije gotovo je troznamenkasti broj pozitivnih na koronavirus.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, kod 96 osoba potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus. U protekla 24 sata obrađeno je ukupno 698 testova.

Iz Pučišća, Nerežišća i Supetra
Brojke danas nisu dobre ni na otoku Braču. Prema podacima Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, na Braču je danas zabilježeno 7 novih slučajeva zaraze koronavirus. S područja općine Pučišća zaražene su 4 osobe, 2 osobe iz Nerežišća te 1 s područja grada Supetra. Split danas bilježi trećinu novozaraženih (31 osoba), dok je prema broju oboljelih na drugomu mjestu Sinj s 9 novih slučajeva, a na trećemu Imotski s 5 inficiranih.

U bolnici 74 osobe pozitivne na Covid, njih 15 na respiratoru
Od ukupnoga broja novooboljelih, 67 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.747 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 74 Covid pozitivne osobe, dok je 15 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminuo je muškarac u 85. godini. Uz brojne komorbiditete osoba je bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Prema podacima Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, na Braču je danas, 16. ožujka, zabilježeno 7 novih slučajeva zaraze koronavirus. S područja općine Pučišća zaražene su 4 osobe, 2 osobe iz Nerežišća te 1 s područja grada Supetra (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...