Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

RASTE BROJ ZARAŽENIH Na području Županije pozitivni iz Splita, Sinja, Imotskoga, Omiša, Solina, Trilja, Otoka i Muća

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas, 29. srpnja, imamo 26 novooboljelih osoba koje su pozitivne na koronavirus. Rast je to broja zaraženih u odnosu na dan ranije kada je Županijski stožer civilne zaštite izvijestio da je sedam osoba zaraženo. Dolazimo tako do broja od 33 zaražene osobe na području Županije u proteklih 48 sati.

Najveći broj novozaraženih dolazi iz Sinja
Među zaraženima, njih deset je iz Sinja, šest iz Splita, dvije iz Imotskoga, Omiša, Otoka i Muća te po jedna osoba iz Solina i Trilja. Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja je testirana na području Splitsko-dalmatinske županije.

U splitskoj bolnici 14 osoba pozitivnih na Covid-19
Od novooboljelih osoba njih 19 kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih sedam epidemiološki obrađuje. U Kliničkom bolničkom centru u Splitu nalazi se 14 osoba pozitivnih na koronavirus, a od toga dvije osobe su na respiratoru.

U Županiji 112 aktivnih slučajeva
U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno je 112 aktivnih slučajeva zaraze tim virusom. U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 71 novi slučaj infekcije, što je danas potvrdio Nacionalni stožer civilne zaštite. U bolnicama se nalaze 132 osobe, a osam pacijenata je na respiratoru. U protekla 24 sata testirane su 1.632 osobe.

Među novozaraženima s područja Splitsko-dalmatinske županije, njih deset je iz Sinja, šest iz Splita, dvije iz Imotskoga, Omiša, Otoka i Muća te po jedna osoba iz Solina i Trilja. Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja je testirana na području Splitsko-dalmatinske županije (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...