Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

RASTE BROJ ZARAŽENIH Novi slučajevi oboljenja od koronavirusa u Bolu, Milni, Nerežišćima, Postirima, Pučišćima, Selcima, Supetru i Sutivanu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 16. prosinca, da je od ukupno 1.189 obrađenih testova 376 osoba pozitivno na koronavirus.

Na području županije najveći broj novooboljelih, njih 133, je s područja Grada Splita, zatim 29 iz grada Sinja i 24 iz grada Makarske.

Samo na području grada Supetra 12 novozaraženih
Među pozitivnima na koronavirus danas je nažalost i više osoba s otoka Brača. Samo na području grada Supetra koronavirus potvrđen je kod 12 osoba, 8 osoba je pozitivno iz Pučišća, 6 iz Postira, 4 osobe iz Bola, Milne i Nerežišća te po 1 slučaj zaraze iz Selca i Sutivana. Tako je na danas koronavirus potvrđen kod ukupno 40 osoba s Brača. Broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji medijima nije dostupan, ali s obzirom na broj zaraženih bliski kontakti i sve osobe koje su prijavljene kao kontakti ili pokazuju simptome koji bi mogli biti povezani s koronavirusom u obvezi su biti pod zdravstvenim nadzorom i pridržavati se propisanih mjera epidemiologa.

Bolest treba shvatiti ozbiljno
U nekim su obiteljima na Braču doznajemo svi članovi bili zaraženi, od roditelja do djece, pa je iznimno važno strogo se pridržavati uputa epidemiologa kako se zaraza ne bi širila. U razgovoru s nekim osobama koje su preboljele koronavirus rečeno nam je da je bolest sve samo ne bezazlena i da je treba shvatiti ozbiljno te se pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Portal BRAČ danas već je pisao da je za kontrolu ponašanja zaraženih osoba i osoba koje se nalaze u samoizolaciji nadležna policija, pa bi o saznanju za svako kršenje izolacije ili samoizolacije iz odgovornosti prema drugima trebalo obavijestiti nadležne službe.

U samoizolaciji 3.082 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih u Splitskoj županiji, 168 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 3.082 osobe. Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 182 osobe koje su pozitivne na Covid-19, dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Umrlo 10 osoba u splitskoj bolnici
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je 10 osoba. Najmlađa preminula osoba je muškarac koji je imao 66 godina. Umrle osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Među pozitivnima na koronavirus danas, 16. prosinca je i više osoba s otoka Brača. Samo na području grada Supetra koronavirus potvrđen je kod 12 osoba, 8 osoba je pozitivno iz Pučišća, 6 iz Postira, 4 osobe iz Bola, Milne i Nerežišća te po 1 slučaj zaraze iz Selca i Sutivana (Pogled na supetarsku rivu / foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...