Grad Supetar

Raste broj zaraženih osoba kojima je potrebno bolničko liječenje; u KBC-u Split preminulo pet osoba

Od ukupno 901 obrađenoga testa kod 275 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćio je danas, 26. ožujka, županijski Stožer civilne zaštite.

Na Braču je danas potvrđen 1 novi slučaj zaraze koronavirusom, i to kod osobe s područja Općine Pučišća.

Iz Splita 117 osoba pozitivno na Covid-19
Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, iz Splita je na koronavirus pozitivno 117 osoba, 18 iz Sinja, 16 iz Solina, 15 iz Makarske, 12 iz Kaštela, 11 iz Omiša, 9 iz Trogira, 7 iz Imotskoga, 6 iz Dugopolja, Vrgorca i Zagvozda, 5 iz Marine i Trilja, 4 iz Podstrane i Segeta, 3 iz Ciste Provo, Dicma, Hrvaca, Podbablja i Tučepa i Zmijavaca, 2 iz Dugoga Rata, Muća, Okruga i Podgore te 1 osoba iz Brela, Gradaca, Hvara, Klisa, Lokvičića, Primorskoga Doca i Runovića.

Na liječenju u splitskoj bolnici 119 zaraženih osoba
Od ukupnoga broja novooboljelih, 166 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je trenutno ukupno 2.238 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 119 Covid pozitivnih osoba, 7 više u odnosu na jučerašnje izvješće. Na  respiratoru su 22 osobe, a što je rast za 3 osobe.

Namlađa preminula osoba imala je 58 godina
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je pet osoba. Tri muške osobe umrle su u 58., 73. i 89. godini, dok su dvije ženske osobe umrle u 81. godini. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne na koronavirusnu infekciju.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu danas, 26. ožujka, nalazi se 119 Covid pozitivnih osoba. Broj hospitaliziranih veći je za 7 osoba u odnosu na izvješće od četvrtka, 25. ožujka. Na respiratoru su 22 osobe, a što je rast za 3 osobe u odnosu na jučerašnje priopćenje (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...