Grad Supetar

RASTE BROJ ZARAŽENIH U Bolu sedam novih slučajeva, tri u Milni i Selcima, a po jedan u Supetru, Nerežišćima, Postirima i Pučišćima

Od ukupno 1652 obrađena testa kod 184 osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvjestio je danas, 4. rujna, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

U Splitu, Solinu, Kaštelima i Sinju dvoznamenkasti brojevi zaraženih
Najveći broj novooboljelih, njih čak 60, je iz Splita, zatim 20 iz Solina, 19 iz Kaštela, 15 iz Sinja, 7 iz Podstrane, 5 iz Makarske i Tučepa, 4 iz Hrvaca, Vrgorca i Zmijavaca, 3 iz Muća i Podgore, 2 iz Dugopolja, Imotskoga, Otoka, Prološca i Trilja te 1 slučaj zaraze iz Ciste Provo, Dicma, Dugoga Rata, Jelse, Omiša, Podbablja, Segeta i Visa.

Na Braču potvrđeno 17 slučajeva zaraze koronavirusom
I dok na Braču u petak, 3. rujna, nije bio potvrđen niti jedan slučaj koronavirusne infekcije, u subotu, 3. rujna, dijagnosticiran je kod više osoba. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, najveći broj zaraženih je iz Bola. Na području te Općine potvrđeno je 7 oboljelih od koronavirusa, a neki dan njih 5. Zbog proboja virusa već tjedan dana zatvoren je i Dječji vrtić “Mali princ”, a njegov nastavak rada očekuje se početkom tjedna. Na području općine Milna i Selca zabilježena su 3 slučaja infekcije, dok je 1 osoba oboljela u mjestima Nerežišća, Postira i Pučišća te gradu Supetru.

U splitskoj bolnici na liječenju 90 zaraženih
Od ukupnoga broja novooboljelih 119 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1373 osobe. U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu je 90 Covid pozitivnih osoba kojima je potrebno liječenje, dok se 19 pacijenata nalazi na respiratoru.

Preminule dvije osobe
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvojica muškaraca, od kojih je jedan imao 68, a drugi 71 godinu. Obojica su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na koronavirusnu infekciju.

Novi slučajevi zaraze koronavirusom zabilježeni su i na Braču (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...