Ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Rađa u očitovanju: “Nadam se da dr. Jašić neće i prvi sljedeći problem politizirati i skupljati jeftine političke bodove umjesto da se javi u Dom zdravlja”

Nakon što je BRAČ danas prije dva dana prenio sadržaj objave gradonačelnice Ivane Marković (SDP), objavljen na Facebooku, o tomu da Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ne plaća račune za Internet i telefon, a zbog čega je ginekološka ordinacija u Supetru ostala bez telefona i Interneta, očitovao se i ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

To je laž gradonačelnice Marković
U Vašemu mediju objavljena je vijest (prenesen sadržaj objave supetarske gradonačelnice Ivane Marković) kako Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije ne plaća račune za Internet i telefon te je zbog toga ginekološka ordinacija u Supetru ostala bez telefona i Interneta. To je laž koju je gradonačelnica Supetra Ivana Marković (ne znam i neću ulaziti u to da li namjerno ili nenamjerno) objavila pred dva dana i koju je prenijelo dosta medija.

Dom zdravlja ne može plaćati račune koji glase na privatnu ordinaciju
Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije sve račune uredno plaća, pa tako i račune za Internet i telefon (da nije tako onda bi i druge službe Doma zdravlja u Supetru ostale bez Interneta i telefona, RTG, hemodijaliza, stacionar,…). Ono što Dom zdravlja ne plaća (niti može platiti) je račun za Internet i telefon koji glase na privatnu ordinaciju.

Umjesto da koristi Internet Doma zdravlja, obavještava stranačku kolegicu
Doktor Branko Jašić (ginekolog u Supetru) trenutkom gašenja svoje privatne ordinacije nije otkazao Internet ugovoren na njegovu ordinaciju (zašto ne znam), već je nastavio isti koristiti umjesto da koristi Internet Doma zdravlja kao i sve druge službe u Domu zdravlja u Supetru. Kako račune koji glase na privatnu ordinaciju nije plaćao, teleoperater je “ugasio” uslugu. U trenutku kad je teleoperater ugasio uslugu umjesto da tada nastavi koristiti Internet Doma zdravlja, dr. Jašić obavještava svoju stranačku kolegicu da u ordinaciji nema Interneta zbog neplaćenih računa (samo čijih neplaćenih računa).

Dr. Jašić politizira problem i skuplja jeftine političke bodove
Tehničari su već sutra (ponedjeljak, prvi radni dan) na terenu te će uključiti mrežni kabel u računalo i ginekološka ordinacija će imati Internet i ovaj problem će biti riješen. Na kraju se nadam da dr. Jašić neće i prvi sljedeći problem koji se dogodi ići politizirati i skupljati jeftine političke bodove umjesto da se javi u Dom zdravlja da se problem što brže i kvalitetnije riješi, stoji u reagiranju dr. Rađe na medijski članak.

dr. Branko Jašić, ginekolog specijalističke ordinacije Doma zdravlja u Supetru (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...