Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ravnateljica “Hrvatske čitaonice” u Bolu nezadovoljna medijskim praćenjem ustanove. Urednik portala boljani.info odgovorio: “Pravo je urednika da odlučuje što je za objavljivanje od interesa javnosti, a što je samoreklamiranje”

Ravnateljica Općinske knjižnice “Hrvatska čitaonica” u Bolu Jadranka Nejašmić, u dopisu koji je nedavno uputila Općinskom vijeću u Bolu, izrazila je nezadovoljstvo medijskim praćenjem i izvještavanjem portala boljani.info o događanjima te bolske ustanove kojom ravna već više godine. Prethodno je Nejašmić uputila i otvoreno pismo Općinskom vijeću, a dopis je, kako doznajemo, Općinskom vijeću u Bolu uputila i 16. rujna.

Egekher ignorira učestale zamolbe ravnateljice
Ravnateljica Nejašmić istaknula je da Joško Egekher, osnivač tvrtke Press servis d.o.o. iz Splita koji je izdavač web portala boljani.info tijekom protekle i ove godine nije objavio više poslanih članaka općinske knjižnice “Hrvatska čitaonica”. — Učestale zamolbe ravnateljice knjižnice za razgovorom, kao i za objašnjenjem, pismene i usmene, Egekher ignorira, navela je Nejašmić. Podsjetila je da tvrtka Press servis d.o.o. iz Splita ima ugovor o poslovnoj suradnji s općinom Bol te je, kako navodi, Egekher dužan “pratiti događanja i izvještavati o radu Centra za kulturu općine Bol, općinske knjižnice, Dječjega vrtića i općinske tvrtke Grabov rat”.

Egekher navodi da su izjave ravnateljice Općinske knjižnice neutemeljeni
Urednik portala boljani.info Egekher odgovorio je kako su navodi ravnateljice Općinske knjižnice u Bolu netočni. Urednik Egekher dostavio nam je svoje očitovanje vezano uz navode prof. Nejašmić, tvrdeći da je u tri godine njegova izvještavanja najviše vijesti, i to 90, objavljeno upravo o aktivnostima Općinske knjižnice u Bolu.

Članak o družini “Krejonca” nije informacija nego polemika
Osvrnuvši se na članak koji je dobio, a odnosi se na osnivanje folklorne družine “Krejonca”, Egekher je odgovorio da to i nije tema aktivnosti knjižnice. — To je polemika, a ne informacija, i to sa ravnateljicom Centra za kulturu općine Bol. Kao novinar s višegodišnjim iskustvom morao bih za mišljenje prije objavljivanja teksta pitati i ravnateljicu Centra za kulturu, rekao je Egekher.

Može li se javno objavljivati ugovor?
Urednik bolskoga portala zamjera ravnateljici “Hrvatske čitaonice” što je javno, posredstvom drugoga medija, objavila Ugovor između Press servisa i bolske Općine, dodavši da je zatražio od nadležnih službi očitovanje o tome može li se javno objavljivati ugovor. Isto tako, Egekher je na prozivke prof. Nejašmić odgovorio: — Pravo je urednika da odlučuje što je za objavljivanje od interesa javnosti, a što je samoreklamiranje. Bilo bi dobro da Jadranka Nejašmić javno odgovori kada je to Općinsko vijeće odobrilo i koji iznos za snimanje “Bročkoga bloga” te javno kaže cijenu toga projekta, uključujući i tiskanje knjige.
Egekher je istaknuo da kao izdavač i medij ima i zakonske odredbe kojih se mora pridržavati u radu te da mu nitko, pa ni Nejašmić, ne može određivati kako će i na koji način objavljivati vijesti.

Urednik bolskoga portala boljani.info Joško Egekher zamjera ravnateljici “Hrvatske čitaonice” u Bolu Jadranki Nejašmić što je javno, posredstvom drugoga medija, objavila Ugovor između izdavača Press servisa i bolske Općine, dodavši da je zatražio od nadležnih službi očitovanje o tome može li se javno objavljivati ugovor (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...