PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ravnateljica ljekarne “Prima Pharme” Anita Zlatarević: “U svim našim ljekarnama poduzete su potrebne mjere opreza kako bismo zaštitili svoje zaposlenike i pacijente”

Ljekarna “Prima Pharme” na Braču, koja djeluju osim u gradu Supetru i u četiri veća bračka mjesta, prilagodila je radno vrijeme trenutnoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa.

— Sukladno odluci Nacionalnoga kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznoga stožera Ministarstva, radno vrijeme ljekarni prilagođeno je trenutnoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom, potvrdila nam je ravnateljica ljekarne “Prima Pharme” mag. pharm. Anita Zlatarević. Podsjetila je da njihova ljekarna svoje podružnice ima u Supetru, Bolu, Pučišćma, Selcima i Postirima.

Samo u Postirima posebno radno vrijeme
U gradu Supetru ljekarna je radnim danima otvorena od 8.00 do 17.00 sati, a subotom od 9.00 do 12.00 sati. U Pučišćima, Selcima i Bolu ljekarna radi svakoga radnoga dana od 8.00 do 14.00 sati, a subotom od 9.00 do 12.00 sati. U Postirima je nešto drugačije radno vrijeme njihove ljekarne. Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 14.00 sati, utorkom i četvrtkom od 11.00 do 17.00 sati, dok je subotom otvorena od 9.00 do 12.00 sati.

Jedan do dva proizvoda za jednoga pacijenta
S obzirom na veliku potražnju dezinfekcijskih sredstava, kao i zaštitnih maski, ravnateljica Zlatarević potvrdila je da su ovih dana dezinfekcijska sredstva treba stići do njihovih ljekarni. — Naše ljekarne pridržavaju se uputa Hrvatske ljekarničke komore prema kojoj je preporuka da se proizvodi iz kategorije dezinficijensa i medicinske opreme prodaju na način, za jednoga pacijenta jedan do dva proizvoda, kako bi prvenstveno olakšali mogućnost nabave i dugim pacijentima te kako bi pridonijeli kontinuitetu opskrbe, pojasnila je za naš portal Zlatarević.

Isporuka ovisi o dobavljaču
Upitali smo je i kada bi se u prodaji te po kojoj cijeni mogle nabaviti zaštitne maske. — Za ljekarne su naručene perive zaštitne maske. Vrijeme njihove isporuke ovisi o dobavljaču, obzirom na trenutnu situaciju na tržištu. Maske bi se trebale prodavati po cijeni od 12,50 kn u maloprodaji, odgovorila je magistra farmacije Zlatarević iz “Prima Pharme”, potvrdivši da u ljekarnama i dalje postoji značajna potražnja za zaštitnim maskama.

U ljekarnama su pojačane mjere dezinfekcije
Govoreći o mjerama zaštite u ljekarnama, Zlatarević je istaknula da su u svim njihovim ljekarnama poduzete sve potrebne mjere opreza kako bi na najbolji mogući način zaštitili svoje zaposlenike i pacijente. — Pratimo i primjenjujemo upute kriznoga stožera Hrvatske ljekarničke komore. Pojačane su mjere dezinfekcije prostora, radnih površina, podova te se provodi učestala dezinfekcija ruku svih djelatnika. Osigurane su i maske za djelatnike, a postavili smo i zaštitne pleksiglase na recepture, sve u cilju nastojanja sprječavanja nagloga i brzoga širenja virusa, poručila je ravnateljica zdravstvene ustanove koja diljem Hrvatske ima više od 70 ljekarničkih jedinica.

— Naše ljekarne pridržavaju se uputa Hrvatske ljekarničke komore prema kojoj je preporuka da se proizvodi iz kategorije dezinficijensa i medicinske opreme prodaju na način, za jednoga pacijenta jedan do dva proizvoda, kako bi prvenstveno olakšali mogućnost nabave i dugim pacijentima te kako bi pridonijeli kontinuitetu opskrbe, pojasnila je za naš portal ravnateljica ljekarne “Prima Pharme” mag. pharm. Anita Zlatarević (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...