Grad Supetar

S Brača danas tri osobe pozitivne na koronavirus

Od ukupno 824 obrađenih testova kod 59 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 9. ožujka, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

S otoka Brača tri osobe zaražene su koronavirusom, i to dvije iz Postira i jedna iz Pučišća.

Iz Splita 24 osobe pozitivne na Covid-19
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, 24 osobe su iz Splita, 7 iz Makarske, 6 iz Kaštela, 4 iz Solina, 2 iz Klisa i Sinja te 1 osoba iz Dugoga Rata, Hrvaca, Imotskoga, Lećevice, Lokvičića, Omiša, Segeta, Trilja, Trogira, Vrlike i Zmijavaca. Od ukupnoga broja novooboljelih, 32 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U protekla 24 sata preminule 3 osobe
U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.759 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 55 Covid pozitivnih osoba, dok je 10 pacijenata na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 3 osobe, od kojih je najmlađa imala 79, a najstarija 86 godina. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Detalj s uzimanja briseva u Supetru koji se šalju na analizu u županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...