PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Saborska zastupnica Danica Baričević ušla u Odbor za europske poslove, Odbor za gospodarstvo i Odbor za turizam

Bračka saborska zastupnica Danica Baričević (HDZ) ušla je u Odbor za europske poslove, Odbor za gospodarstvo i Odbor za turizam, a od 31. srpnja članica je i izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Za hrvatsku ekonomiju pomoć od 22 milijarde eura
Zastupnica Baričević istaknula je za portal BRAČ danas kako je Hrvatskom saboru predstavljeno izvješće o izvanrednom sastanku Europskoga vijeća koje je održano od 17. do 21. srpnja u Bruxellesu. Izvješće je članovima Hrvatskoga parlamenta predstavio predsjednik Vlade Andrej Plenković. — Za gospodarski oporavak država članica u narednom sedmogodišnjem razdoblju 2021.-2027. dogovoren je paket pomoći vrijedan 750 milijardi eura. Od tih sredstava Hrvatskoj će za transformaciju naše ekonomije biti na raspolaganju više od 22 milijarde eura, poručila je zastupnica Baričević koja već aktivno sudjeluje u radu navedenih odbora.

Važan angažman Baričević u radu Odbora za turizam
Vrlo važan angažman zastupnice s Brača očekuje se u Odboru za turizam s obzirom na njezinu dosadašnju brigu za ugostitelje i ostale obrtnike na Braču, a Baričević je osim toga predsjedala i Udruženjem obrtnika Brač sve do imenovanja u Hrvatski sabor. U nadležnosti toga odbora su, između ostaloga, i utvrđivanja i praćenja provođenja politike, a u postupku donošenja zakona i drugih propisa koji se odnose na strategiju razvoja hrvatskoga turizma, zatim utvrđivanje i praćenje provedbe politike turističkoga razvoja Hrvatske te ugostiteljska i turistička djelatnost. Osim toga, Odbor za turizam prati razvojne programe u turizmu od osobite važnosti za gospodarski razvoj Hrvatske.

Saborska zastupnica Danica Baričević (HDZ) ušla je u Odbor za europske poslove, Odbor za gospodarstvo i Odbor za turizam, a od 31. srpnja članica je i izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...