PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sada i potvrđeno: Danas uzet bris kod 37 osoba; svima određena mjera samoizolacije dok ne stignu rezultati testiranja

Krizni stožer Brača potvrdio je još jednom danas, 7. svibnja, da su na Braču u ovom trenutku dvije osobe zaražene koronavirusom.

Na Braču u ovom trenutku dvije osobe zaražene novim virusom
Rezultati testiranja kod jedne osobe objavljeni su kasno sinoć, a radi se o osobi iz Nerežišća, dok je danas stigla potvrda o infekciji koronavirusom za drugu osobu, i to iz Pučišća. Na Braču je do sada od koronavirusa oboljelo ukupno tri osobe, od kojih se jedna izliječena, i to iz grada Supetra, čiji je nalaz bio potvrđen 10. travnja.

Epidemiološka služba na Braču
Epidemiološka služba zajedno s epidemiologom dr. Nađanom Šerićem iz bračke ispostave županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo uputila se danas hitno na Brač nakon saznanja da je više osoba posjetilo pacijenta koji je nedavno otpušten s bolničkoga liječenja te se zatim vratio u Nerežišća i nakon što se saznalo da je došlo do infekcije. Uzeli su briseve od 37 osoba koje su bile sa zaraženima u kontaktu ili u blizini otpuštenoga pacijenta iz splitske bolnice. Svim je osobama dok ne stignu rezultati testiranja određena mjera samoizolacije. Dr. Krunoslav Capak iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo komentirao je danas stanje na Braču, rekavši kako je otpušteni pacijent iz Nerežišća inicijalni pacijent kojemu je uzet bris te se očekuju rezultati. Ocjenio je da je situacija na otoku pod kontrolom.

Ukupno 83 osobe u samoizolaciji
Osim testiranih, u samoizolaciji se nalazi još 46 osoba kojima je ta mjera, ističu iz Stožera, određena zbog drugih razloga. — Svi kojima je propisana samoizolacija pod stalnim su nadzorom policije i liječnika te će se njihovo zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, poručio je brački Krizni stožer, pozvavši otočno stanovništvo na staloženost i striktno pridržavanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba zajedno s epidemiologom dr. Nađanom Šerićem iz bračke ispostave županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo uputila se danas hitno na Brač nakon saznanja da je više osoba posjetilo pacijenta koji je nedavno otpušten s bolničkoga liječenja te se zatim vratio u Nerežišća. Uzeli su briseve od 37 osoba koje su bile sa zaraženima u kontaktu ili u blizini otpuštenoga pacijenta iz splitske bolnice. Svim je osobama dok ne stignu rezultati testiranja određena mjera samoizolacije (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...