PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

SADA JE I SIGURNO Ivana Marković na izbornoj listi za Sabor. I dok je 2016. godine bila tek na 11. mjestu, sada je na visokom 4. mjestu. Na proteklim izborima SDP izborio četiri mandata u X. izbornoj jedinici

Ono o čemu se do sada neslužbeno govorilo, dobilo je i svoju potvrdu: gradonačelnica Ivana Marković (SDP) nalazi se na X. izbornoj listi SDP-a za hrvatski Parlament, i to na visokom 4. mjestu koje je ozbiljno vodi u Sabor.

Bauk nositelj SDP-ove X. izborne jedinice
SDP-ove liste završile su prije dva dana u medijima, pa tako i X. izborna koja uključuje južni dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvansku županiju. Nositelj te SDP-ove izborne jedinice na parlamentarnim izborima je Arsen Bauk, zastupnik u Saboru i u proteklom mandatu. Glavni odbor stranke odredio ga je za nositelja, dok je na proteklim izborima 2016. godine listu predvodio Boris Lalovac, a Bauk je na njoj bio treći. Zanimljivo je spomenuti kako je Marković 2016. godine na listi za Hrvatski Sabor bila tek na 11. mjestu, osvojivši 575 preferencijalna glasa, dok je na ovogodišnjim izborima na visokom 4. mjestu pa će po svemu sudeći dogurati do Sabora.

HDZ osvojio šest mandata, a SDP četiri
Na proteklim izborima za Parlament SDP je u X. izbornoj jedinici osvojio 4 mandata, a u Sabor su tada ušli Arsen Bauk, Branko Grčić, Boris Lalovac i Darko Parić. SDP sigurno očekuje isti broj mandata, što bi značilo da do saborske klupe može i Marković. Prema broju osvojenih mandata u X. izbornoj jedinici najbolje je prošao HDZ, osvojivši šest mandata, a u Sabor su ušli Ante Babić, Branko Bačić, Ante Bačić, Milan Kujundžić, Lovro Kuščević i Petar Škorić. Na predstojećim izborima tu će listu predvoditi dr. Vili Beroš, ministar zdravstva, a konačnu listu za parlamentarne izbor HDZ će objaviti večeras.

Ivana Marković: “Koalicija će zasigurno odnijeti pobjedu na nadolazećim izborima”
— Nadam se da ću, zahvaljujući dosadašnjem radu i rezultatima, svojim istupima i stavom zaslužiti vaše povjerenje. Što se tiče ove dvije županije i naših otoka nastavit ću s dosadašnjim tempom rada, ali s puno većim dosegom zahvaljujući koaliciji koja će sigurno odnijeti pobjedu na nadolazećim izborima, u predizbornom tonu objavila je na Facebooku gradonačelnica Marković.

Oporba tvrdi da je gradska blagajna u ozbiljnim problemima
U isto vrijeme oporba u gradu Supetru, bolje reći gradski HDZ, upozorava kako je stanje gradske blagajne sve samo ne dobro. Političari zamjeraju gradonačelnici Marković da se u posljednje vrijeme više bavi brigom oko svoga ulaska u Sabor od brige za grad Supetar na čijem je čelu, a čije su financije, ističu, ozbiljno ugrožene.

Dug Grada na kraju protekle godine iznosio 24 milijuna kuna
Oporba naglašava da je na dan 31. prosinca protekle godine dug Grada iznosio 24 milijuna kuna, a da ni sada stanje nije ništa bolje, pa su neki oporbeni vijećnici zatražili i službene podatke iz grada Supetra o dospjelim obvezama, a očekuje se i sjednica Gradskoga vijeća na kojoj bi se trebao donijeti rebalans Proračuna koji je još sredinom travnja najavila Marković. — S obzirom na stanje u gradskoj blagajni, lista joj služi za bijeg u Zagreb. Tko god dođe na mjesto gradonačelnika sljedeće godine, imat će ozbiljnih problema s financijama, kaže nam izvor blizak Gradu. Gradonačelnica se do sada nije očitovala na navode gradskoga HDZ-a o stanju u kojem se nalazi gradska blagajna.

Podjelite:

You may also like...