Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Sada je i sigurno: zamjeniku gradonačelnice Šimici Dragičeviću smanjit će se naknada za rad za 10 posto. Nije prošao prijedlog vijećnika kluba HDZ-HSS da se dogradonačelniku smanje primanja za 30 posto s obzirom da je profesionalno zaposlen izvan Grada i tako ostvaruje dva primanja

Iako su vijećnici Kluba HDZ-HSS podnijeli zahtjev uoči 34. sjednice Gradskoga vijeća grada Supetra da se gradonačelnici Ivani Marković umanji plaća za 20 posto, a njezinu zamjeniku Šimici Dragičeviću, koji nije zaposlenik Grada, naknada za rad za 30 posto, od toga neće biti ništa.

Gradonačelnici smanjena plaća za 10 posto
Odlučili su tako vijećnici na elektroničkoj sjednici Gradskoga vijeća koja je održana od 23. do 24. travnja. Sa sedam glasova “za”, tri glasa “protiv” i jedan glas “suzdržan” vijećnici su odlučili da se gradonačelnici Supetra Marković od 1. travnja plaća umanji za 10 posto, umjesto najave o smanjivanju plaće svima u gradskoj upravi za 20 posto, a preporuka je bila upućena i tvrtkama koje su proračunski korisnici. U obrazloženju prijedloga odluke naznačeno je da se umanjenje traži s ciljem ublažavanja posljedica i osiguranja neophodnih financijskih sredstava u svrhu sprječavanja ugroze od koronavirusa.

Dogradonačelnik će primati 6.871,59 kuna mjesečno u bruto iznosu
Istim rezultatom glasovanja vijećnici su donijeli odluku s istim obrazloženjem da se za 10 posto dogradonačelniku Dragičeviću umanji naknada za rad te će od 1. travnja zamjenik gradonačelnice primati naknadu od 6.871,59 kuna u bruto iznosu mjesečno, i to do posljednjega dana u mjesecu u koji će prestati vrijediti Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a koju je 19. ožujka donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Dragičević ocjenio zahtjev oporbe nezakonitim
Dogradonačelnik Dragičević očitovao se na prijedlog oporbenih vijećnika koji su zatražili da mu se, s obzirom da je na profesionalnoj plaći izvan grada, umanji naknada za volontiranje za 30 posto. Dragičević je zahtjev oporbenih vijećnika ocjenio nezakonitim, tvrdeći da nije utemeljen na točnim i istinitim podacima. Vijećnici iz Kluba HDZ-HSS danas su reagirali priopćenjem u kojem tvrde da je zamjenik prve osobe grada Supetra zaposlen u odvjetničkom uredu i da pored plaće prima naknadu za volontiranje u mjesečnom bruto iznosu od 7.635,00 kuna, a na godišnjoj razini 91.620 kuna. Izračunali su kako to u osam godina iznosi 732.960,00 kuna proračunskih sredstava.

Oporba tvrdi da zamjenik gradonačelnice ima dva izvora prihoda
Svoju odluku popratili su obrazloženjem, u kojemu su naveli: — Zamjenik gradonačelnice ima dva izvora prihoda, a gradonačelnica jedan i svakodnevno obavlja poslove proizašle joj iz dužnosti. Što je tu netočno i neistinito? I zašto bi bilo nepravedno i nezakonito da se zamjeniku volonteru umanji naknada za veći postotak? I da li je itko pitao 35.000 radnika koji su zbog pandemije u Republici Hrvatskoj ostali bez posla imaju li oni mnoge brojne izdatke. Vijećnici su naglasili da se radi o obnašanju dužnosti zbog općega dobra te upozorili na gospodarski oporavak zbog pesimistične prognoze turističke sezone.

Gradonačelnica najavljivala smanjenje plaća za 20 posto
Oporbeni vijećnici istaknuli su da je gradonačelnica Marković u izjavama različitim medijima najavljivala kako će zatražiti smanjenje plaća svim korisnicima gradskoga proračuna za 20 posto. — Nakon takve najave dobivamo samo prijedlog o smanjenju njezina primanja i naknade njezinu zamjeniku za 10 posto, što smatramo obmanom vlastitih građana, poručili su vijećnici Kluba HDZ-HSS.

Gita Dragičević odlazi u zasluženu mirovinu
Gradski vijećnici danas su i formalno razriješili dužnosti ravnateljice Narodne knjižnice Supetar Gitu Dragičević, koja nakon višegodišnjega uspješnoga i plodnoga rada u toj ustanovi, odlazi u zasluženu mirovinu. Prof. Dragičević 10. travnja podnijela je zahtjev za razrješenjem. Na mjesto nove ravnateljice, nakon što je 13. ožujka raspisan natječaj u “Narodnim novinama”, vijećnici su imenovali Ivanu Vukasović-Lončar kojoj će četverogodišnji mandat početi 1. svibnja.

Vijećnici Gradskoga vijeća grada Supetra većinom glasova donijeli su odluku da se za 10 posto dogradonačelniku Šimici Dragičeviću umanji naknada za rad te će od 1. travnja zamjenik gradonačelnice primati naknadu od 6.871,59 kuna u bruto iznosu mjesečno, i to do posljednjega dana u mjesecu u koji će prestati vrijediti Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a koju je 19. ožujka donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...