Samo u Supetru i Bolu gotovo trideset zaraženih

Od ukupno 2548 obrađenih testova kod 1520 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus, izvijestio je danas, 12. siječnja, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Udio pozitivnih na koronavirus među testiranima iznosi 59 posto.

Zaraženi iz Bola, Supetra, Selca, Postira, Pučišća, Milne i Sutivana
Prema podacima županijskoga NZJZ-a, najviše zaraženih, njih 609, je iz Splita, zatim 141 osoba iz Kaštela, a na trećemu mjestu je Solin sa 90 novozaraženih. Među zaraženima je značajan broj osoba i s otoka Brača. Koronavirus je potvrđen kod 17 osoba iz Bola, zatim kod 12 osoba iz Supetra, 7 osoba iz Selca, 6 osoba iz Postira, 5 osoba iz Pučišća te kod 1 osobe iz Milne i Sutivana.

Na liječenju 216 zaraženih osoba, njih 47 na respiratoru
Od ukupnoga broja novooboljelih na području županije, 803 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1134 osobe su u samoizolaciji. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru Split nalazi se 216 Covid pozitivnih osoba, a njih 47 nalazi se na respiratoru.

Preminule osobe imale su brojne komorbiditete
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 3 osobe koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

koronavirus na Braču (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...