PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Sastao se Krizni stožer Brača. Doznajte što je odlučio. Izvijestio i o broju osoba u samoizolaciji na otoku

Krizni stožer otoka Brača sastao se danas, 17. travnja, u Nerežišćima. Odlučio je kako će u međumjesnom prometu osoba na Braču i dalje vrijediti režim propusnica.

Propusnice potrebne u slučaju opravdanoga napuštanja mjesta prebivališta
— Kao i do sada propusnice će trebati zatražiti u slučaju potrebe opravdanoga napuštanja mjesta prebivališta. Ukoliko dođe do promjene predmetnoga režima, bit ćete o tome na ovim stranicama pravovremeno obavješteni, izvijestili su kratko iz Kriznoga stožera. Treba dodati da su u primjeni e-propusnice odlukom Stožera civilne zaštite RH kojima se nastoji provesti bolja kontrola njihova izdavanja i spriječiti mogućnost njihove zloupotrebe. Sustav e-propusnica omogućuje građanima i jednostavnije slanje zahtjeva korištenjem usluga e-Građani. I dalje, će za određene potrebe, koje su definirane u odluci, e-propusnice izdavati stožeri jedinica lokalne samouprave, za radnike njihovi poslodavci, a za zdravstvene potrebe liječnik primarne zdravstvene zaštite.

Redoviti izvještaj o broju oboljelih i osoba u samoizolaciji
U današnjem priopćenju upoznali su javnost da se na Braču u samoizolaciji nalaze 23 osobe, što je za 2 osobe manje u odnosu na jučerašnje priopćenje. Podsjetili su da je jedna osoba na otoku zaražena koronavirusom. — Sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika i njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, poručio je brački Stožer.

Ponoljen poziv na pridržavanje mjera
Ponovio je poziv otočnom stanovništvu na staloženost i striktno pridržavanje propisanih mjera koje su na snazi. Do kada će epidemiološke mjere vrijediti, odlučit će Nacionalni stožer civilne zaštite koji je danas dao do znanja da nije isključeno ublažavanje određenih mjera. Raduje vijest ministra zdravstva dr. Vilija Beroša s današnje konferencije za novinare, prema kojoj je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata pao broj novooboljelih od koronavirusa. To je, prema podacima Nacionalnoga stožera, najmanji broj novooboljelih od 20. ožujka. — Broj je rezultat mjera koje poduzimamo i svijesti građani koji ih poštuju. Molim građane da ustrajemo i dalje kako bismo održali ovaj dobar rezultat, poručio je ministar dr. Beroš, izvijestivši da je do sada od novoga smrtonosnog virusa u Hrvatskoj oboljelo ukupno 1.814 osoba, a izliječeno je 600 osoba.

Krizni stožer otoka Brača okupio je danas, 17. travnja, u Nerežišćima mladi načelnik toga operativnoga tijela za Brač Nikola Martinić Dragan (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...