Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Selački vatrogasci zajedno s timom medicinske pomoći spustili ozlijeđenoga iz zvonika crkve Sv. Martina u Sumartinu, a zatim mu je pružena medicinska skrb

Vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Selca zajedno s timom medicinske pomoći imali su danas, 13. siječnja, akciju spašavanja u Sumartinu. Selački vatrogasci pomogli su unesrećenomu 62-godišnjaku koji se nalazio u zvoniku crkve Sv. Martina u Sumartinu.

Franjevac se penjao na zvonik i ozljedio
Kako smo uspjeli doznati, radi se o jednom franjevcu koji se penjao u zvonik franjevačkoga samostana Sv. Martina biskupa, pri čemu je vjerojatno došlo do njegova pada i ozljeđivanja. Predsjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva u Selcima Tino Štambuk pojasnio nam je da je na mjesto nesreće prvo stigao tim medicinske pomoći iz Gornjega Humca, a zatim selački vatrogasci. — Kada je tim medicinske pomoći vidio gdje se nalazi unesrećeni, a radi se o nepristupačnom i jako uskom prostoru zvonika, pozvao je vatrogasce Dobrovoljnoga vatrogasnog društva koji su došli i zajedno smo s medicinskim timom unesrećenoga uspješno spustili iz zvonika do vozila medicinske pomoći, rekao je za naš portal predsjednik DVD Selca Tino Štambuk, dodavši kako su poziv tima hitne medicinske pomoći zaprimili jutros oko 8.15 sati.

Ozljeđena osoba je zbrinuta i mobilizirana
Predsjednik DVD-a Selca dodao je da se radi o teže pokretnoj osobi, ali da osoba nije u životnoj opasnosti. — Želim pohvaliti djelatnike tima medicinske pomoći iz Gornjega Humca koji su svoj posao odradili profesionalno, istaknuo je Tino Štambuk, poručivši kako je ozlijeđeni fratar zbrinut, zatim mobiliziran i odveden na daljnju medicinsku obradu.

Nije poznato što je franjevac radio u zvoniku
Za sada nije poznato iz kojih se razloga taj franjevac pokušao popeti na zvonik. Ono što je sigurno je da je brzom i kvalitetnom zajedničkom intervencijom selačkih vatrogasaca i medicinskih djelatnika iz ispostave Gornji Humac spušten iz zvonika i zatim prepušten medicinskoj skrbi.

vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnoga društva iz Selaca zajedno s timom medicinske pomoći iz Gornjega Humca danas, 13. siječnja, pažljivo su pristupili akciji spašavanja ozlijeđene osobe iz zvonika Sv. Martina biskupa u Sumartinu, a zatim je ozljeđenome pružena medicinska skrb (izvor: Vatrogasci-Selca)

Podjelite:

You may also like...