Grad Supetar

Šestero pozitivnih na koronavirus s otoka Brača

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 23. ožujka, da je od ukupno 799 obrađenih testova kod 130 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. Podaci ukazuju da je među testiranima 16 posto zaraženo koronavirusom.

Među zaraženima tim virusom je i 6 osoba s otoka Brača, i to 2 iz Postira i Supetra te po 1 osoba iz Milne i Nerežišća. U jučerašnjemu izvješću županijskoga NZJZ-a nije bilo evidentirano pozitivnih osoba s Brača.

Dvoznamenkasti broj zaraženih imaju Split, Makarska i Trogir
I danas najveći broj novooboljelih, njih 41, je iz Splita, zatim 18 iz Makarske, 13 iz Trogira, 8 iz Solina, 6 iz Kaštela i Sinja, 4 iz Tučepa, 3 iz Muća i Segeta, 2 iz Ciste Provo, Dugoga Rata, Dugopolja, Klisa, Okruga, Podgore, Trilja i Zagvozda te 1 osoba iz Brela, Hrvaca, Hvara, Omiša, Podstrane i Zmijavaca.

U epidemiološkoj obradi 52 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih, 78 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se ukupno 2.087 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 107 Covid pozitivnih osoba, dok je 13 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula su tri muškarca, i to u 66., 73. i 87. godini. Uz komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu danas, 23. ožujka, nalazi se 107 Covid pozitivnih osoba, dok je 13 pacijenata na respiratoru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...