Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Skupštinari bračkoga Vodovoda nakon duge rasprave donijeli odluku: novi mandat povjeren dosadašnjem direktoru Tončiju Trutaniću

Poslije nešto više od dva sata zasjedanja u Supetru danas, 31. listopada, članovi Skupštine tvrtke Vodovod Brač d.o.o. donijeli su odluku. Direktor te bračke tvrtke ostaje i nadalje Tonči Trutanić koji je već 27 godina na čelu bračkoga Vodovoda.

Riječ je o redovitim izborima direktora tvrtke
Riječ je o redovitim izborima direktora tvrtke, a s obzirom da dosadašnjoj čelnoj osobi Vodovoda ovih dana istječe mandat. Na objavljeni natječaj koji je bio otvoren do 7. listopada, pristigle su dvije prijave. Uz dosadašnjega direktora Trutanića natjecao se i voditelj Sektora odvodnje u Vodovodu Brač Marko Radić. Skupštinari su na izborima s 9 glasova podržali dosadašnjega direktora Trutanića, dok je kandidat Radić dobio 5 glasova.

Ivana Marković i danas je pred izbore naglasila kako neće podržati sadašnju upravu
Neposredno pred izbore gradonačelnica Supetra Ivana Marković ponovno je javno izrazila nezadovoljstvo radom uprave i podsjetila da grad Supetar neće podržati reizbor dosadašnjega direktora Vodovoda Brač. — Smatram da je nakon 27 godina što je dosadašnji direktor obavljao ovaj posao više nego vrijeme da se povuče sa toga mjesta. Tvrtka se suočava s velikim problemima (ne izazovima), nego ogromnim problemima za koje mislim da trenutni direktor se sigurno neće znati, moći niti željeti suočiti, objavila je supetarska gradonačelnica.

Direktor je učinio veliku štetu Vodovodu, poručila je supetarska gradonačelnica
Nadalje, prozvala je direktora za štetu učinjenu poduzeću: — Sadašnji direktor učinio je veliku štetu poduzeću upuštajući se u projekt izgradnje nove zgrade Vodovoda Brač d.o.o. u onolikim gabaritima za koju je prezentirana pogrešna procjena izgradnje, danas nema sredstava je za završiti te je kao rješenje ponuđeno povećanje cijene vode stanovništvu na Braču. Uz to odgovorna osoba uzrokovala i je spor sa izvođačem u iznosu od 4 milijuna kuna raskidanjem postojećega ugovora. Dobro znam kako ti sporovi završavaju i koliko će se kamata i troškova nakupiti do rješavanja sudskog spora. Hoće li se i taj iznos sanirati povećanjem cijene vode, javno je zapitala supetarska gradonačelnica, kojoj ipak nije uspio plan “rušenja” dosadašnjega direktora s čelne pozicije Vodovoda.

Smeta im Trutanić, a na Skupštini su odluke donosili jednoglasno
— Zanimljivo je kako to sada supetarskoj gradonačelnici smeta direktor Tonči Trutanić, a sve su se odluke na skupštinama donosile jednoglasno i direktor Trutanić imao je jednoglasnu potporu Skupštine, pa i predstavnika grada Supetra, rekao nam je poslije Skupštine jedan od sudionika, tvrdeći da bi supetarska gradonačelnica prvo trebala propitivati rad svojega predstavnika u Skupštini.

Na Skupštini je sudjelovala i većina čelnika bračkih općina i grada Supetra
A Skupštinu bračkoga vodovoda čine: Branko Jakovljević kao predstavnik grada Supetra, Fani Bojančić zastupa općinu Selca, zatim Boris Škrbić iz Bola, Jakša Krželj iz Milne, Stjepan Dubravčić iz Nerežišća, Stjepan Kusanović iz Pučišća, Ivica Vlahović iz Postira i Zdenko Tonšić kao predstavnik općine Sutivan. Dosadašnjem direktoru povjerenje nisu ukazali grad Supetar (2 glasa), općina Postira (2 glasa) i općina Sutivan (1 glas), dok su mu ostali skupštinari povjerili novi mandat za upravljanje tom bračkom tvrtkom. Glasovanju je prethodila duga rasprava. Skupštinari su u zgradi Vodovoda Brač raspravljali o rješenjima, razmotrili prijave kandidata i pristupili glasovanju. Osim skupštinara sudjelovali su i supetarska gradonačelnica Ivana Marković i načelnici: Sutivana Ranko Blažević, Postira Siniša Marović, Pučišća Marino Kaštelan i Nerežišća Svemir Obilinović.

Upitan je daljnji napredak toga poduzeća, komentirao Branko Jakovljević
“Bijeli dim” pojavio se nešto poslije 12.30 sati. — Imamo problem velikih dugovanja prema Vodovodu sa strane potrošača, nezavršenu zgradu s dubiozama odakle će se završiti, pokušaj povećanja cijene vode s pravdanjem nekih manjkavih poslovnih rezultata. To je sve krinka da bi se ti novci utrošili za dovršenje zgrade, rekao nam je po završetku Skupštine predstavnik grada Supetra u Skupštini Branko Jakovljević, dodavši kako se i mladim ljudima treba dati prilika. — I mladi čovjek sa dobrim suportom može isto tako napraviti kao i netko tko ide ‘utabanim stazama’, rekao je Jakovljević novinarima koji su pred zgradom bračkoga Vodovoda čekali izborne rezultate.
Na kraju je kratko prokomentirao i rezultate: — Protiv Tončija Trutanića osobno nemamo ništa. No, osobi koja rukovodi 27 godina, koja svoj program bazira na nečemu ‘trebalo bi’, a nije se poduzelo nešto što se moglo poduzeti, upitno je te mislim da je upitan i daljnji napredak toga poduzeća.
Izborne rezultate komentirao je i mladi postirski načelnik Siniša Marović: — Čestitamo Tončiju Trutaniću na novom mandatu i želimo mu puno uspjeha u radu.

Od mene se očekuje da ne griješim i ne donosim krive odluke
Zatražili smo i od supetarske gradonačelnice da nam komentira izborne rezultate, ali do zaključenja ovoga teksta nismo primili odgovor. Svoja očekivanja odlučila je podijeliti preko Facebook objave. — Ako sam kao gradonačelnica odgovorna za funkcioniranje Grada, od mene se očekuje da ne griješim i ne donosim krive odluke, ostvarujem uspjehe i vodim Grad uspješno naprijed onda to očekujem isto od svih odgovornih osoba koje imenuje Grad Supetar. Nema tu ljutnje, niti osobnih emocija – jednostavno smatram da je vrijeme za zaokret i promjene. Bolje se sa problemima početi suočavati na vrijeme nego kad već bude prekasno, poručila je Marković.
No, na promjene će ipak trebati pričekati. Skupštinari su donijeli odluku. Sutra je već novi dan, treba nastaviti s poslom. Pred Vodovodom Brač brojni su problemi koje treba rješavati. Stabilizacija cijene vode, nastavak izgradnje nove zgrade Vodovoda, stabilno poslovanje tvrtke sigurno su neki od prioriteta te bračke tvrtke. Na direktoru je svakako odgovornost, ali i na onima koji su mu na današnji dan iskazali povjerenje. Osim toga, i sadašnji saziv Skupštine ima povjerenje načelnika bračkih općina koji su ih imenovali, pa trebamo vjerovati da rade u interesu stanovnika otoka.

dosadašnji direktor tvrtke Vodovod Brač d.o.o. Tonči Trutanić i nadalje će ostati na čelnoj poziciji bračkoga Vodovoda, nakon sjednice Skupštine koja je danas, 31. listopada, održana u zgradi te bračke tvrtke. Osim skupštinara, sjednici su nazočili i supetarska gradonačelnica Ivana Marković te načelnici: Sutivana Ranko Blažević, Postira Siniša Marović, Pučišća Marino Kaštelan i Nerežišća Svemir Obilinović (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...