PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Smanjuje se broj osoba u samoizolaciji na Braču. Iz Kriznoga stožera ističu da se ulazi u kritično važno razdoblje i pozivaju otočane da izdrže

Na Braču nema zaraženih koronavirusom. U samoizolaciji je od jucer 49 osoba i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika, kratko je izvijestio danas, 29. ožujka, Krizni stožer Brača koji svakodnevno prati stanje na terenu.

Velika večina građana ponaša se u skladu s uputama
— Redovni nadzori koje provode ovlaštene osobe u gradskom i općinskim stožerima civilne zaštite kao i stalne kontrole policije na otoku potvrdile su kako se velika većina građana, firmi, poduzeća i ostalih pravnih osoba ponaša u skladu s uputama, istaknuli su iz Kriznoga stožera, napomenuvši kako nema kršenja epidemioloških mjera.

Ulazimo u kritično važno razdoblje
— Pozivamo sve naše otočane i sve ljude kojima je naš otok u u ovoj krizi postao drugi dom da izdrže u ovom režimu još nekoliko tjedana jer prema najavama Nacionalnoga stožera civilne zaštite u borbi protiv epidemije upravo sada ulazimo u kritično važno razdoblje, poručili su iz bračkog Stožera koji je stalno na raspolaganju otočanima i njihovim gostima u pružanju točnih, poudanih i kvalitetnih informacija.

Bračani se pridržavaju mjera i uputa
Krizni stožer Brača osim što je zadužen za provedbu mjera na otoku, glavni je informativni pult javnosti o epidemiji novoga smrtonosnoga virusa od kojega strahuje cijeli svijet. U Stožeru koji radi doslovno 24 sata, a kojim rukovodi mladi vatrogasni zapovjednik Nikola Martinić Dragan, svoje vrijeme, znanja i vještine ulažu načelnik Policijske postaje Brač Mirko Beović, liječnik epidemiolog dr. Nađan Šerić iz Epidemiološke ispostave Brač i Jakov Zlatar, zadužen za informiranje javnosti te točne i pouzdane informacije koje se objavljuju na službenim mrežnim stranicama Kriznoga stožera. Na mrežnim stranicama dostupne su informacije o koronavirusu i mjerama prevencije te najvažnije obavijesti bračkoga Stožera.

Krizni stožer je operativno tijelo za čitav otok
Treba podsjetiti da je odluka o osnivanju Kriznoga stožera kao jedinstvenoga operativnoga i stručnoga tijela za koordinaciju postupanja i komunikacije donesena na izvanrednoj koordinaciji čelnika brakih općina i grada Supetra koja je održana 13. ožujka u gradu Supetru.

Timski, odgovorno i savjesno Krizni stožer Brača svakoga dana 24 sata kao operativno i stručno tijelo koordinira postupanja i prati stanje na terenu vezano uz prevenciju epidemije koronavirusa. Radom Stožera koordinira mladi načelnik Nikola Martinić Dragan (na fotografiji prvi desno) (izvor: Krizni stožer Brača)

Podjelite:

You may also like...