PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Statistika praćenja portala “BRAČ danas” u kolovozu; više od 13 tisuća posjetitelja na portalu

Ovih smo dana, dragi pratitelji i posjetitelji Informativnoga servisnoga portala “BRAČ danas”, rado donosili statistike, s naglaskom na turističke rezultate po općinama na Braču. Prema vašim reakcijama na društvenim mrežama, izneseni podaci bili su vrijedni vaše pozornosti i komentara, a oni će nam biti poticaj da i nadalje pratimo ono što vas posebno zanima i što redovito pratite.

Portal je u kolovozu vidjelo više od 13.700 posjetitelja
Vrijeme je zato da napravimo analitički osvrt i na vaše praćenje portala “BRAČ danas” u kolovozu i da se prema toj analizi ozbiljno postavimo i radimo na podizanju kvalitete portala. Prema podacima iz naše analitike, portal je u kolovozu vidjelo 13.734 posjetitelja. Od toga broja posjetitelja, 78,5 % su bili novi posjetitelji, a 21,4 % ih se vraćalo na naš portal. Prosječno trajanje pregleda našega portala iznosilo je 0,49 sekundi.

Najveći pregled portal je imao 24. kolovoza
Najveći pregled vijesti portal je imao 24. kolovoza, i to 777, dok je nešto manje imao 2. kolovoza, a posljednjega dana mjeseca bilo je točno 700 pregleda vijesti. Od objavljenih vijesti najviše vas je zanimala vijest “Gradonačelnik Kraljevice o gradonačelnici Supetra”, zatim vijest “Liječnica dr. Pjera Šušnjar na odlasku”, a više praćene vijesti su one o prometu, bilo trajektnom, autobusnom ili zračnom, kao i one, manje lijepe, vijesti, koje su u kolovozu bile u znaku nekoliko razbojstava ili prometnih nesreća.

U Europi portal je pratilo ukupno 5.505 osoba
Najviše pratitelja portala, njih 84,99 %, bili su iz Hrvatske. Najveći broj posjetitelja, 3.127, bio je iz Zagreba, zatim iz Splita 1.428, iz Zadra 540, iz Dubrovnika 347 korisnika, a u Gorskom Kotaru portal je pratio 131 korisnik. U Europi portal je pratilo 5.505 osoba, od čega 5.181 posjetitelj u Južnoj Europi, 259 korisnika u Zapadnoj, u Istočnoj 54 korisnika, a Sjevernoj Europi 33 korisnika. Zanimljivo je spomenuti da je u Njemačkoj u kolovozu portal pratilo 122 osobe, 81 u Sloveniji, 75 u Bosni i Hercegovini, 59 u Srbiji, 17 u Italiji, 14 u Crnoj Gori, a u Sjevernoj Makedoniji 9 osoba. Vrijedan je podatak da je najveći broj pratitelja, njih 33,5 %, u dobi od 25 do 34 godine.

Naša je zadaća ponuditi nove teme i sadržaje
Portal “BRAČ danas” trudit će se i nadalje, u skladu sa svojim mogućnostima i uredničkim ciljevima, posredovati vam ono bitno, aktualno i zanimljivo iz života našega otoka, pogotovo iz naših malih sredina, odakle se možda i rijetko “probijaju” vijesti u javnost. Nemoguće je baš sve sadržaje naći na ovom portalu, pisati doslovno o svemu, zabilježiti perom svaki kutak otoka, biti najbrži i najkvalitetniji. To i nije urednička “politika” ovoga portala. To ostalom ne rade ni drugi mediji. Naša je zadaća ponuditi bitne i korisne informacije, neke nove teme i sadržaje koje možda nećete naći na drugim portalima, oživjeti teme i sadržaje koji su do sada bili medijski zapušteni, a koje bi objavljivanjem dobile na svojoj važnosti, poučnosti i korisnosti. Priznajemo, nekada smo u tome više, nekada manje uspješni. Zato smo otvoreni i za kritike, argumentirane i obrazložene, pristojne i dobronamjerne, otvorene i susretljive. Ono što vam sigurno mogu posvjedočiti: administratori imaju pune ruke posla.

I dalje ostaje poziv urednika za uključivanjem u suradnju na portalu
I za kraj: i dalje ostaje poziv vašega urednika za uključivanjem u suradnju na portalu, za ponudom tema i sadržaja koje vas zanimaju, a koje biste željeli pročitati upravo na ovom mjestu gdje čitate i ovaj izvještaj. Možda ste ponekad zainteresirani i sami napisati novinski članak, možda poželite imati britko novinarsko pero, posredovati neku zanimljivu životnu “priču”, dati osvrt na neki događaj koji je jedinstven, oživjeti neke stare uspomene i učiniti ih svježima, upravo posredstvom ovoga medija. Javite se, pišite nam, a mi ćemo provjeriti, urediti i objaviti. I, naravno, pratite nas i nadalje! Do sljedećega javljanja, Vaš urednik!

portal "BRAČ danas" u kolovozui je vidjelo više od 13.700 posjetitelja (foto: J. Bašić)

portal “BRAČ danas” u kolovozu je vidjelo više od 13.700 posjetitelja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...