Grad Supetar

Stigao odgovor Ivane Radonić: Planinarsko društvo “Mosor” vlasnik je nekretnine na Vidovoj gori

Nakon što smo pisali o nekretnini na Vidovoj gori oko koje se nekoliko godina vodi sudski spor između Planinarskoga društva “Mosor” i Općine Bol, htjeli smo doznati kako na spor gleda Planinarsko društvo “Mosor”, u kojoj je fazi predmet oko kojega se vode rasprave te nazire li se kraj vlasničkim problemima.

“Poduzimamo sve radnje radi zaštite svojih interesa”
Na naše pitanje je li Planinarsko društvo “Mosor” pravni sljednik doma na Vidovoj gori te tko je inicirao spor o vlasništvu doma, predsjednica HPD “Mosor” Ivana Radonić odgovorila je da je Planinarsko društvo “Mosor” vlasnik nekretnine na Vidovoj gori. — Poduzimamo sve radnje radi zaštite svojih interesa, kratko nam je odgovorila Radonić.

Iz HPD “Mosor”: Vodimo razgovore s novom načelnicom
S obzirom da je u Bolu u međuvremenu došlo do promjene lokalne vlasti na izborima kada je za načelnicu izabrana Katarina Marčić, zanimalo nas je i vode li se s tim u svezi razgovori između Općine Bol i HPD “Mosor”. — Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci vodimo razgovore s novom načelnicom Općine Bol kako bismo pokušali doći do rješenja ovoga spora koji se vodi već nekoliko godina. Za sada Vam nisam u mogućnosti dati više informacija, poručila je Radonić.

Stari planinarski dom izgrađen je 1936. godine
Prethodno je načelnica Marčić na Općinskome vijeću izvijestila vijećnike kako je spor oko nekretnine na Vidovoj gori stavljen u mirovanje. Marčić je rekla da je stari planinarski dom na Vidovoj gori izgrađen je 1936. godine, a da je tek 1948. godine aktivirano Planinarsko društvo, i to po imenu Split, da bi nešto kasnije dodali “Mosor”. — Naše glavno uporište je u tome da oni zapravo nisu pravni sljednici društva “Mosor” jer nemaju aktivnu legitimaciju, rekla je vijećnicima bolska načelnica.

Vijećnici predlagali sanaciju doma, iako nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi
Ulagati sredstva iz lokalnoga proračuna u uređenje doma na Vidovoj gori nije htio ni bivši načelnik Tihomir Marinković, tvrdeći da se javna sredstva ne mogu ulagati u obnovu objekta dok nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Iako su određeni vijećnici inzistirali da treba što prije obnoviti dom na najvišemu vrhu otoka, tome ipak nije bila sklona bivša općinska vlast, ali ni sadašnja, dok se ne riješi spor oko vlasništva. Za sada nije poznato kada će se riješiti pitanje vlasništva nekretnine.

izvor: supetar.hr

Podjelite:

You may also like...