PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

STIGAO ODGOVOR “Ni jedan zaposlenik Studenac trgovina na Braču nije otpušten zbog koronavirusa. Bili bismo zahvalni ako ne biste širili neprovjerene informacije i neutemeljeni strah od gubitka radnih mjesta”

Nije trebalo dugo čekati da stigne odgovor iz trgovačkoga lanca Studenac, nakon što su čelnici grada Supetra i bračkih općina 28. ožujka zajednički uputili otvoreno pismo tom trgovačkom lancu, a tragom vijesti o otpuštanju više djelatnika u njihovim trgovinama na Braču.

Molimo Vas odaberite ispravni prioritet
U dopisu koji je upućen Studencu gradonačelnica Ivana Marković i svi načelnici općina na Braču podsjećamo poručili su sljedeće: — Imamo saznanja da ste zbog novonastale situacije u Vašim trgovinama na otoku Braču otpustili više djelatnika. Svjesni smo da nas je virus natjerao da promijenimo prioritete i pristupimo nekim drugim načinima poslovanja o kojima do prije mjesec dana nismo niti pomišljali. Molimo Vas odaberite ispravni prioritet. Pozvali su upravu Studenca da preispita sve mogućnosti da se djelatnici vrate na posao.

Za sedmero djelatnika nisu produženi ugovori koji istječu 31. ožujka
— Slobodni smo obavijestiti vas da ni jedan zaposlenik Studenac trgovina na otoku Braču nije otpušten nastavno na trenutku situaciju s koronavirusom. Za sedmero djelatnika Studenac trgovina na Braču nisu produženi ugovori o radu koji temeljem prethodno dogovorenih uvjeta s tim djelatnicima regularno istječu 31. ožujka. Ostalih 148 odjelatnika Studenca na Braču i dalje radi na svojim radnim mjestima i bili bismo zahvalni ako otvorenim pismima među njima ne biste širili neprovjerene informacije, odnosno neutemeljeni strah od gubitka radnih mjesta, stoji u odgovoru Studenca prvim osobama grada Supetra i bračkih općina.

Pogođeni smo posljedicama koronavirusa
— Ujedno, htjeli bismo vam skrenuti pažnju da Studenac stalno zapošljava ukupno 3.238 djelatnika u 533 trgovine duž jadranske obale i na otocima. Obzirom da smo dijelom hrvatskoga gospodarstva, i mi smo pogođeni posljedicama koronavirusa, ali naš je prvi prioritet osigurati radna mjesta za sve naše zaposlenike, a posebno za one s kojima imamo potpisane ugovore o radu na neodređeno vrijeme, istaknuto je u očitovanju toga trgovačkog lanca.

Isplatit ćemo uskrsnice i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima
— Također, htjeli bismo istaknuti da nismo neosjetljivi na specifičnu situaciju u kojoj se susreću zaposlenici čiji ugovori istječu 31. ožujka 2020. zato smo donijeli odluku da ćemo im isplatiti uskrsnice, kao i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima, koje ćemo također isplatiti i svim ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, o čemu je već ranije donesena odluka Uprave. Uz to, donijeli smo i odluku da ćemo eventualne aplikacije djelatnika kojima ugovori istječu 31. ožujka na radna mjesta koja će biti otvorena ukoliko dođe do promjene priorizirati, stoji u odgovoru Studenca.

— Slobodni smo obavijestiti vas da ni jedan zaposlenik Studenac trgovina na otoku Braču nije otpušten nastavno na trenutku situaciju s koronavirusom. Za sedmero djelatnika Studenac trgovina na Braču nisu produženi ugovori o radu koji temeljem prethodno dogovorenih uvjeta s tim djelatnicima regularno istječu 31. ožujka. Ostalih 148 djelatnika Studenca na Braču i dalje radi na svojim radnim mjestima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...