Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

STIGAO ODGOVOR Od sljedećega tjedna bit će osigurana zdravstvena zaštita žena u specijalističkoj ordinaciji u Supetru

Nakon što je BRAČ danas prvi pisao o zatvaranju specijalističke ginekološke ordinacije u Supetru u kojoj je do 30. studenoga radio dr. Branko Jašić, specijalist ginekologije i opstetricije, danas, 4. prosinca, stigao je odgovor Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.

Od sljedećega tjedna bit će dostupna zdravstvena zaštita žena
— Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije osigurat će kontinuitet i dostupnost zdravstvene zaštite žena osiguranim osobama od idućega tjedna, odgovorio je portalu BRAČ danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, nakon što smo zatražili pojašnjenje cijele situacije.

Dr. Jašić imao je u evidenciji 4.427 pacijentica
Prvo smo danas kontaktirali županijski Dom zdravlja gdje su nam rekli da ordinacija dr. Jašića ima ugovor s HZZO-om te da je u tomu slučaju nadležan HZZO, a ne Dom zdravlja. Prethodno smo upit poslali središnjoj ustanovi za zdravstvo i zatražili objašnjenje kada će ordinacija nastaviti s radom s obzirom na brojne upite zabrinutih Bračanki koje je neugodno iznenadila obavijest na ulazu u ordinaciju kako ista od 1. prosinca do daljnjega neće raditi. Razlog je jednostavan: dr. Jašić otišao je u zasluženu mirovinu nakon 35 godina, a mogao je i prije da je pravovremeno bila osigurana zamjena liječniku. Specijalistička ordinacija takve vrste jedina je na otoku Braču, a u njoj su zdravstvene usluge koristile brojne otočanke.

Prestao s radom u skladu s rješenjem Ministarstva
Iz HZZO-a su potvrdili da je dr. Jašić prestao s radom 30. studenoga, i to u skladu s rješenjem Ministarstva zdravstva. Na naš upit koliko je dr. Jašić imao osiguranika u evidenciji, iz HZZO-a su odgovorili: — Broj opredijeljenih osiguranih osoba za tim na dan 30. studenoga 2020. godine bio je 4.427.

Tim liječnika može imati do 2.125 osiguranika
Usporedbe radi, tim liječnika opće i obiteljske medicine prema podacima HZZO-a ne može prelaziti 2.125 osigiranika, odnosno pacijenata, pa je jasno da je sada već umirovljeni dr. Jašić kao specijalist imao i više pacijentica od propisanoga broja. Ovih dana napisane su brojne poruke zahvale dr. Jašiću i pohvale na njegov višegodišnji rad u zdravstvu. Brački ginekolog s radom u Supetru počeo je davne 1985. godine.

Dr. Branko Jašić, specijalist ginekologije i ostetricije, nakon 35 godina zdravstvene zaštite žena u specijalističkoj ordinaciji u Supetru prestao je s radom 30. studenoga, i to u skladu s rješenjem Ministarstva zdravstva. Iz Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje odgovorili su portalu BRAČ danas da će zdravstvena zaštita žena osiguranim osoba biti dostupna već sljedeći tjedan (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...