Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

STIGAO PRIGOVOR Studentica Estera Peruzović: “Odluka o dodjeli stipendija nepravilna je i nezakonita te je diskriminirajuća”. Načelnik Tihomir Marinković: “Bez obzira na dokumentaciju, obitelj je odselila i ne živi u Bolu”

Studentica Estera Mihaela Peruzović, koja od rođenja ima prebivalište u Bolu, obratila se ovih dana prigovorom, i to posredstvom odvjetničkoga ureda, Općinskome vijeću općine Bol, nezadovoljna što joj odlukom od 16. travnja ove godine nije odobrena stipendija, a nakon što se uredno prijavila na natječaj koji je raspisala općina Bol.

Odluka o dodjeli stipendija je nepravilna i nezakonita
Kao redoviti student preddiplomskoga studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Estera Peruzović u svojem prigovoru ističe da je odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2018./2019. nepravilna i nezakonita.

Ispunjavam sve uvjete za primanje stipendije
— Za napomenuti je kako sam prilikom kandidiranja za dodjelu stipendije uz zahtjev podnijela svu potrebnu dokumentaciju i to Domovnicu, preslik Indeksa, Elektronički zapis o statusu studenta, Potvrdu o redovnom upisu u akademsku godinu 2018./2019., sa prijepisom ocjena. Očito je da je odluka o dodjeli stipendija nepravilna i nezakonita te je ista diskriminirajuća, a sve iz razloga jer ja ispunjavam sve uvjete za primanje stipendije, a nisam se našla na listi studenata s područja Općine Bol kojima je dodjeljena novčana pomoć. Navedenom odlukom prekršena su i moja ustavna prava, stoji u prigovoru koji je upućen općinskim vijećnicima u Bolu.

Ne dozvolite da prođe nezakonita i nepravilna odluka, pozvala je vijećnike
U njemu, nadalje, studentica poziva vijećnike da ne dozvole da, kako je navela, “nezakonita i nepravilna odluka prođe bez da ste detaljno pročitali tekst Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku 2018./2019. godinu”.

Bez obzira na dokumentaciju, obitelj ne živi u Bolu, rekao je načelnik
Načelnik Bola Tihomir Marinković osvrnuo se na prigovor studentice Peruzović. — Ta obitelj ne živi u Bolu. Bez obzira na dokumentaciju, obitelj je odselila i ne živi u Bolu, kratko je komentirao načelnik Marinković. Iako je imenovano povjerenstvo razmatralo prijave i pristiglu dokumentaciju kandidata koji su se javili na natječaj, odluka je ipak na načelniku Bola, a povjerenstvo je, kako su nam rekli iz Općine, samo savjetodavnog karaktera i zaduženo za provjeru dokumentacije.

Ako treba, sud će donijeti svoju odluku
Vijećnik Ivica Šćepanović napomenuo je da je dobio dopis iz odvjetničkog ureda te postavio pitanje: — Tko će odgovarati za to ako se pokaže da je Estera Peruzović trebala dobiti stipendiju? Predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković rekao je da nitko neće odgovarati, već da će se u tom slučaju donijeti nova odluka o isplati stipendije Peruzović. Načelnik nije isključio ni mogućnost da će o tome odlučivati sud. — Ako dokažemo da ne živi ovdje, onda će sud donijeti svoju odluku, rekao je načelnik, dodavši kako je na policiji posao provjeravanja žive li osobe na adresi koju su prijavili za prebivalište te ponovio kako je svima poznato da ta obitelj ne živi u Bolu.
Studentica Peruzović najavila je da će o svemu izvijestiti i Ministarstvo uprave i nadležnog ministra. Iz Ministarstva uprave danas su nam kratko prioćili da nisu zaprimili predstavku Estere Peruzović.

Iako je Povjerenstvo za stipendije učenika i studenata razmatralo prijave i pristiglu dokumentaciju kandidata koji su se javili na natječaj, odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima je ipak na načelniku Bola Tihomiru Marinkoviću koji je uskratio dodjelu stipendije studentici Esteri Peruzović. – Bez obzira na dokumentaciju, obitelj je odselila i ne živi u Bolu, odgovorio je načelnik Bola (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...